inTurda.ro

Galerie foto unicat în România, deschisă la Salina Turda!

Galerie foto unicat în România, deschisă la Salina Turda!

Galerie foto unicat în România, deschisă la Salina Turda!
noiembrie 24
10:21 2015

Galeria Photo România reprezintă un proiect unic la nivel național, fiind singura galerie dedicată fotografiei, deschisă tot timpul anului! În plus, galeria „Photo România”, este o idee inedită și datorită locației subterane din interiorul Salinei Turda! Aceasta este locată în Mina Rudolf, în jurul spațiului destinat pentru minigolf.

Aceasta este situată în Salina Turda (județul Cluj) și reprezintă un proiect inițiat de Asociația Photo Romania, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, cu sprijinul Nikon România și a partenerilor locali, Salina Turda și Primăria Municipiului Turda.

ph ro 4

Deschiderea acestei galerii vine ca urmare a feedback-ului pozitiv primit de la fotografii și vizitatorii fotografiilor expuse în Salina Turda în cadrul Festivalului Photo România (edițiile 2013, 2014 și 2015). Începând din luna noiembrie 2015, expozițiile din Galeria „Photo România” vor fi deschise publicului larg care vizitează Salina Turda (peste 500.000 vizitatori anual!). Aici vor expune atât fotografi profesioniști, cu vechime în domeniu, cât și începători, pasionați de fotografie.

Prin această galerie din „cel mai frumos loc subteran din lume” (cf. Business Insider), facem un pas mai departe în demersul inițiat în urmă cu mai bine de 5 ani, de a educa publicul despre fotografie și comunicarea prin imagini” – a declarat Sebastian Vaida, Președintele Asociaței PhotoRomania.

„Ne bucurăm foarte mult pentru că am reușit să materializăm această idee care s-a născut în urmă cu trei ani în mintea noastră. Vrem să îi mulțumim doamnei director Simona Baciu pentru deschidere și pentru colaborarea eficientă. Galeria „Photo Romania” are un dublu rol în ceea ce privește promovarea. Fotografii își promovează operele de artă în Salina Turda, la sute de mii de vizitatori, iar Salina Turda o să fie promovată în toate orașele de unde vin expozițiile foto. Practic toată lumea o să știe că la Salina din Turda pot să viziteze, pe lângă toate atracțiile deja arhicunoscute, și o expoziție foto permanentă, unică la nivel național”, a declarat Cătălin Balog Bellu, Vicepreședintele Asociației Photo Romania pentru inTurda.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Autoritățile turdene se pregătesc pentru sezonul rece 2015-2016

Autoritățile turdene se pregătesc pentru sezonul rece 2015 - 2016, în acest scop, joi 26 noiembrie 2015, va avea loc...

Închide