inTurda.ro

Manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi – 3 decembrie – la Directia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj

Manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi – 3 decembrie – la Directia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj

Manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi – 3 decembrie – la Directia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj
noiembrie 29
14:45 2015

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj (DGASPC), instituţie publică de interes judeţean care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează în data de 3 decembrie 2015 o serie de manifestări dedicate persoanelor cu dizabilităţi şi nu numai, manifestări organizate sub egida Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi – 3 decembrie.

Joi, 3 decembrie 2015, începând cu ora 10:00, la sediul DGASPC Cluj, situat pe str. General Eremia Grigorescu, nr. 37-39, toţi factorii sociali implicaţi în promovarea şi garantarea drepturilor persoanelor cu deficienţe sunt invitaţi să participe la evenimentul intitulat “O societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilităţi”. Manifestarea, derulată în perspectiva continuării şi dezvoltării parteneriatului activ în domeniile strategice ale politicilor sociale, are ca scop valorificarea cât mai eficientă a resurselor disponibile şi a modalităţilor de intervenţie în acest domeniu.

Totodată, în aceeaşi zi, fiecare centru subordonat DGASPC Cluj, care furnizează servicii specializate copiilor şi adulţilor cu deficienţe, va organiza „Ziua Porţilor Deschise”, eveniment dedicat promovării unei imagini pozitive a acestei categorii de beneficiari, dar şi a serviciilor furnizate în comunitate de către instituţiile specializate.

De asemenea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj organizează în 3 decembrie 2015, între orele 09:00-16:00, o serie de activităţi menite să conştientizeze comunitatea clujeană şi instituţiile abilitate cu privire la problematica persoanelor cu dizabilităţi. Evenimentele se vor desfăşura de asemenea, sub egida Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, la sediul Centrului Comunitar Judeţean Cluj, situat pe str. Albert Einstein, nr. 14.

Astfel, cu prilejul acestei manifestări, la sediul Centrului Comunitar Judeţean Cluj, vor fi invitaţi elevi ai şcolilor de masă din Cluj, care vor interacţiona în cadrul unor ateliere de lucru cu persoanele cu deficienţe, activităţile desfăşurându-se sub forma atelierelor practice: marionete, ergoterapie, ateliere de muzică, jocuri şi un recital de colinde susţinut de invitaţi surpriză. Programul zilei va mai cuprinde activităţi de testare gratuită a memoriei în scopul prevenţiei bolii Alzheimer, dar totodată se vor oferi şi informaţii şi consiliere de specialitate din partea psihologilor din cadrul centrului.

Manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi se vor desfăşura şi la Centrul de Consiliere pentru Integrarea Socio-Profesională a Persoanelor Adulte cu Dizabilităţi sau Handicap din cadrul Centrului Comunitar Judeţean Cluj. Astfel, Centrul de Consiliere va organiza, în temeiul interacţiunii cu comunitatea clujeană, activităţi de testare pentru 100 de elevi cu scopul evaluării intereselor profesionale ale acestora pentru anumite domenii de activitate.

Reamintim faptul că încă din anii 1970, Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat o serie de declaraţii privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, anul 1981 fiind proclamat de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite drept an internaţional al persoanelor cu dizabilităţi iar perioada 1983-1992 a fost declarată decada pentru persoanele cu dizabilităţi. Tot cu această ocazie s-a decis ca în data de 3 decembrie, persoanele cu dizabilităţi din întreaga lume să celebreaze, sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilităţi. Rolul  Consiliului Judeţean Cluj, prin  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului este tocmai de a asigura la nivel judeţean, aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie.

 

Biroul de presă

26 noiembrie 2015

Related Articles

Citește articolul precedent:
Primăria Câmpia Turzii organizează licitație publică pentru o fostă centrală termică

Primăria Municipiului Câmpia Turzii organizează procedura de licitaţie publică pentru vânzarea imobilului situat în Câmpia Turzii, str. Gh. Bariţiu, nr....

Închide