inTurda.ro

Mesajul directorului general al CAA, Cristian Octavian Matei, cu ocazia Sfantului Nicolae

Mesajul directorului general al CAA, Cristian Octavian Matei, cu ocazia Sfantului Nicolae

Mesajul directorului general al CAA, Cristian Octavian Matei, cu ocazia Sfantului Nicolae
decembrie 05
10:39 2015

Sfântul Nicolae, sărbătorit pe 6 decembrie, este supranumit și „Făcătorul de minuni”, și este unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii. Numele lui este legat de cuvintele: dărnicie şi compasiune, dar şi de cadourile aduse copiilor. Sfântul Nicolae a fost crescut în spiritul poveţei creştine „să împarţi averea săracilor” și și-a dat întreaga moştenire celor nevoiaşi. Dar Sfântul Nicolae nu este numai protectorul celor săraci, ci şi al copiilor, al marinarilor şi al victimelor judecăţilor nedrepte și este venerat în întreaga lume.

Tradiţiile populare spun că de sărbătoarea Sfântului Andrei se punea la încolţit grâul pentru a vedea cum va fi anul care vine, iar de Sfântul Nicolae se pun în apă crenguţe de pomi fructiferi, pentru ca acestea să înflorească. Dacă înfloresc înseamnă că au fost iertate greșelile.

Nicolae este unul dintre numele cele mai îndrăgite şi mai răspândite. În secolul al XII-lea, în Europa, ziua Sfântului Nicolae a devenit ziua darurilor şi a acțiunilor caritabile. Astfel, Moș Nicolae împarte astăzi daruri celor mici, dar și celor în nevoi.

Însă această minunată zi este și o sărbătoare a numelui, a celor care poartă frumosul nume de Nicolae și derivatele acestuia. Este un motiv de bucurie pentru toţi şi un prilej de a adresa celor care poarta acest nume, un călduros „La mulţi ani!”

Director General al Companiei de Apă ARIEŞ

Cristian Octavian Matei

Related Articles

Citește articolul precedent:
La Școala ”Ioan Opriș” a avut loc competiția ”Cupa 1 Decembrie”

În data de 2.12.2015, ora 13, la Şcoala Gimnazialǎ “Ioan Opriş” Turda a avut loc competiţia “Cupa 1 Decembrie”, concurs...

Închide