inTurda.ro

Castrul Roman Potaissa, Muzeul de Istorie și Salina Turda, au pus Turda în topul celor mai frumoase orașe mici din România

Castrul Roman Potaissa, Muzeul de Istorie și Salina Turda, au pus Turda în topul celor mai frumoase orașe mici din România

Castrul Roman Potaissa, Muzeul de Istorie și Salina Turda, au pus Turda în topul celor mai frumoase orașe mici din România
decembrie 08
11:09 2015

Greatnews.ro, a prezentat un top cu cele mai frumoase orașe mici din România, 7 orăşele din România în care poţi petrece un weekend de poveste. Unii s-au îndrăgostit atât de mult de combinaţia linişte-confort pe care o oferă oraşele mici şi frumoase, încât au decis să se mute, dând uitării avantajele traiului într-un oraş mare, dar mereu aglomerat.

Printre cele 7 orașe sau municipii se regăsește și Turda, care are câteva obiective turiste extraordinare precum: Castrul Roman Potaissa, Muzeul de Istorie sau Salina Turda.

Top 7  orașe mici, conform greatnews.ro: Sighişoara, Piatra Neamţ,  Breaza (Valea Prahovei), Blaj, Turda, Orşova, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Alba Iulia, Cetatea Sucidava, din oraşul oltean Corabia. Mai multe detalii despre celelalte orașe prezente în top, disponibile și pe worldwideromania.com .

 

5. Turda

Oraşul aflat la „umbra” municipiului Cluj Napoca (doar 30 de kilometri separă cele două oraşe) are o populaţie de 47.000 de locuitori.

1. În zona Cetate poate fi vizitat Castrul roman Potaissa, cel mai important monument al oraşului. Castrul a fost construit de Legiunea a V-a Macedonica, în anul 168.

2. Un alt frumos obiectiv este Palatul Princiar din Turda, care găzduieşte Muzeul de Istorie. Cunoscut şi sub numele de Cămara de Sare (probabil, aceasta a fost destinaţia iniţială a clădirii), palatul păstrează unele fragmente din construcţia iniţială, ridicată la sfârşitul secolului al XV-lea.

3. În apropierea oraşului se află Salina Turda (amenajată modern încă de acum 4-5 ani, cu sprijin UE), Lacurile Durgău (6 lacuri formate prin umplerea cu apă a unor mine de sare prăbuşite), Cheile Turzii (în unele locuri, pereţii stâncoşi măsoară chiar şi 200 de metri înălţime), Cetatea Trascăului (ridicată în sec XIII) şi superbul sat Rimetea.

Related Articles

Citește articolul precedent:
La Clinica Dental Care clientul stabilește tarifele! Banii vor fi donați în scop social.

Cabinetul stomatologic Dental Care, condus de doctorul Cătălin Balog Bellu, face un gest frumos cu ocazia sărbătorilor de iarnă, astfel...

Închide