inTurda.ro

Parintii copiilor cu handicap vor fi scutiti de impozite din 2016

Parintii copiilor cu handicap vor fi scutiti de impozite din 2016

Parintii copiilor cu handicap vor fi scutiti de impozite din 2016
decembrie 08
09:10 2015

Începând cu data de 1 ianuarie 2016, parintii copiilor cu handicap vor fi scutiți de la plata impozitelor. Această facilitate a fost introdusă deja în noul Cod Fiscal.

Astfel, părinţii copiilor cu handicap grav sau accentuat şi ai celor cu gradul I de invaliditate vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădirea de domiciliu şi pe terenul aferent acesteia, precum şi de plata impozitului pe autoturism începând de anul viitor. Mai mult, aceştia vor primi şi alte bonificaţii din partea autorităţile locale, care vor putea să dispună pentru părinţii copiilor din această categorie alte reduceri de taxe aflate în competenţa lor. 

Această ultimă prevedere dă libertate Primăriilor să ofere noi facilități fiscale acestor categorii de familii.

“În România sunt peste 43.000 de copii cu handicap grav care nu pot beneficia de scutirile de impozite prevăzute pentru adulţii aflaţi în această situaţie. Dar este evident că sarcina financiară pentru îngrijirea acestor copii îi împovărează pe părinţii acestora. Era, deci, un lucru profund incorect care trebuia îndreptat”, a declarat deputata PSD Tamara Ciofu, iniţiatoarea amendamentului ce a fost introdus în Codul Fiscal.

Parintii copiilor cu handicap, scutiti de impoziteScutirile se acordă pe baza dosarelor
Scutirile de taxe pentru părinţii copiilor cu handicap vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016, odată cu noul Cod Fiscal. Cei care sunt îndreptăţiţi să beneficieze de aceste scutiri vor trebui să prezinte dosarul copilului cu handicap Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale, pentru scutirea de impozit pe casă, teren şi maşină.

Pentru celelalte facilităţi, dosarul va fi dus primăriei din localitatea unde are domiciliul copilul cu handicap, care va hotărî de ce taxe va fi scutit sau dacă îi acordă altfel de beneficii.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Slujba de înmormantare a fostului consilier local, Emil Molnar, va avea loc miercuri, 09 decembrie 2015 începând cu orele 12:00

Este trist că trebuie sa ne luăm rămas bun mult prea devreme  de fostul nostru coleg şi prieten, primvicepreşedinte al...

Închide