inTurda.ro

Timbrul de mediu ar putea fi modificat în impozit anual!

Timbrul de mediu ar putea fi modificat în impozit anual!

Timbrul de mediu ar putea fi modificat în impozit anual!
decembrie 08
09:15 2015

Timbrul de mediu ar putea fi modificat în impozit anual printr-un proiect de lege pornit din inițiativa legislativă depusă de un parlamentar UDMR. Practic, această taxă de primă înmatriculare, va deveni una de utilizare plătibilă în mai mulţi ani.

Noua formulă de timbru de mediu nu se va aplica maşinilor care au timbrul plătit ci doar celor care urmează să fie înmatriculate sau la care taxa s-a restituit. Este un proiect de lege iniţiat de un parlamentar UDMR, dar are acordul tuturor partidelor şi tocmai acest acord îl face fezabil să devină act normativ în toată regula.

Regula ar fi ca timbrul să devină impozit anual, care la început să fie mai mic şi să crească pe parcursul anilor, cu cât creşte gradul de uzură al maşinii şi riscul ca ea să polueze mai mult.

Faţă de timbrul de mediu actual impozitul nu va mai avea acea reducere în funcţie de vechime, deci vor fi dezavantajate maşinile vechi la prima înmatriculare. Acest sistem de creştere graduală îi va dezvantaja pe cei care folosesc mai mulţi ani maşina.

Această idee a mai fost vehiculată de oamenii din domeniu, importatori şi producatori dar care cereau o taxă anuală în paralel cu timbrul de mediu, în ideea de a descuraja folosirea îndelungată a maşinilor.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Parintii copiilor cu handicap vor fi scutiti de impozite din 2016

Începând cu data de 1 ianuarie 2016, parintii copiilor cu handicap vor fi scutiți de la plata impozitelor. Această facilitate a...

Închide