inTurda.ro

ALDE Cluj: Guvernul trebuie să continue finanțarea Autostrăzii Transilvania

ALDE Cluj: Guvernul trebuie să continue finanțarea Autostrăzii Transilvania

ALDE Cluj: Guvernul trebuie să continue finanțarea Autostrăzii Transilvania
decembrie 10
10:23 2015

Noul Guvern de tehnocrati al României, condus de Dacian Ciolos trebuie să asigure în bugetul de stat pe anul 2016 resursele necesare pentru finanțarea continuării lucrărilor la Autostrada Transilvania. Realizarea acestui proiect este vitală pentru dezvoltarea economică a jumătății de nord a României. În cazul în care realizarea autostrăzii va fi din nou amânată, există riscul pierderii unor investiții importante, așa cum s-a întâmplat și în trecut. Parlamentarii ALDE Cluj vor susține alocarea resurselor necesare pentru finalizarea lucrărilor de pe tronsoanele dintre Gilău – Nădășel și Câmpia Turzii – Târgu-Mureș, dar și pentru continuarea lucrărilor de pe Autostrada Turda – Sebeș. De asemenea, deputații ALDE Cluj vor susține alocarea de resurse financiare pentru executarea lucrărilor de construcție de pe tronsoanele viitoarei autostrăzi care va asigura legătura dintre zona Clujului și frontiera de stat cu Ungaria.

”Cluj-Napoca a devenit un pol regional de dezvoltare în adevăratul sens al cuvântului. Însă rata de creștere a economiei locale este afectată în mod negativ de lipsa autostrăzilor care să facă legătura cu Occidentul și cu capitala României. Este inadmisibil ca în prezent să trebuiască să facem 12 ore cu mașina de pe platforma industrială din Jucu până la București”, a declarat copreședintele ALDE Cluj-Napoca, Leonard Horvath.

”Construirea autostrăzilor aduce dezvoltare economică, nu doar pentru zonele prin care trece efectiv, ci pe o rază care poate atinge 150 – 200 de kilometri. Transilvania are nevoie de noi investiții, însă, la rândul lor, investitorii au nevoie de o infrastructură decentă. De aceea, consider că Guvernul are datoria să aloce banii necesari pentru realizarea Autostrăzii Transilvania”, a declarat deputatul Mircea Irimie, copreședintele ALDE Cluj.

Biroul de presă ALDE Cluj

Related Articles

Citește articolul precedent:
10 Decembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Omului

Din 10 Decembrie 1948, însumând 30 articole cu privire la drepturile fundamentale - Declaraţia Universală a Drepturilor Omului statuează asupra...

Închide