inTurda.ro

Plafonul pentru programul „Prima Casă” a fost suplimentat de Guvern

Plafonul pentru programul „Prima Casă” a fost suplimentat de Guvern

Plafonul pentru programul „Prima Casă” a fost suplimentat de Guvern
decembrie 11
11:40 2015

Cei care doreau să acceseze programul „Prima Casă” și au fost anunțați de reprezentanții ai băncilor că fondurile alocate acestui an au fost epuizate, primesc o veste bună! Guvernul a aprobat suplimentarea cu 200 milioane lei a plafonului pentru „Prima casă“, existând foarte multe cereri pentru garanţii, iar modificarea programului pentru 2016 va fi discutată în şedinţa de săptămâna viitoare, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Astfel, Executivul a aprobat proiectul de hotărâre prin care majorează plafonul de garantare pentru programul Prima Casă cu 200 milioane lei în acest an, faţă de cele 2,6 miliarde lei existente.

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a afirmat vineri seară că anul viitor va fi redus plafonul de garanţii pentru programul Prima Casă la 1,5 miliarde lei. Totodată, creditele se vor acorda în condiţii actualizate de cost. Astfel, rata dobânzii va fi ROBOR plus o marjă de 2%, faţă de 2,5% în prezent, restul condiţiilor rămânând neschimbate.

Pentru mai multe detalii puteți citi articolul de pe zf.ro (click aici).

Related Articles

Citește articolul precedent:
Asociația Olimpia Turda organizează prima ediție a „Cupei Arieșul” la tenis de masă!

O nouă competiție sportivă locală prinde viață în comunitatea turdeană. Asociația Olimpia Turda organizează prima ediție a „Cupei Arieșul” la...

Închide