inTurda.ro

Guvernul a alocat mai multi bani pentru firme prin programele nationale de finantare din 2016

Guvernul a alocat mai multi bani pentru firme prin programele nationale de finantare din 2016

Guvernul a alocat mai multi bani pentru firme prin programele nationale de finantare din 2016
decembrie 15
09:23 2015

Veste bună pentru antreprenorii români. Guvernul a alocat mai multi bani pentru firme prin programele nationale de finantare din anul 2016!

Fostul secretar de stat in cadrul Ministerului pentruIMM-uri, doamna Anca-Laura Ionescu, anunta faptul ca s-au alocat mai multi bani pentru firmeprin programele nationale in 2016.

Astfel, bugetul propus pe anul viitor pentru programele de sprijinire a infiintarii si dezvolarii intreprinderilor mici si mijlocii este de 157.790 mii lei, un buget mai mare comparativ cu cel de anul acesta (aproximativ 97.000 mii lei). Desigur, trebuie amintit faptul ca la rectificarea din vara, acest buget a fost diminuat cu 14 milioane lei.

In afara de cele sapte programe deja cunoscute mediului de afaceri (Incubatoare, Mestesuguri, Empretec, Femeia Manager, START, Comert, SRLD), pentru anul viitor, vom avea trei programe noi, dedicate finantarii IMM-urilor, si anume:

  • programul pentru organizarea Targului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, program care va consta in organizarea a doua targuri nationale de primavara-vara si toamna-iarna pentru stimularea crearii, dezvoltarii si promovarii brandurilor sectoriale, subsectoriale si de produs;
  • programul national multianual de microindustrializare, prin intermediul caruia vor fi sustinute investitiile in sectoarele economice prioritare;
  • programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii in mediul rural, care va consta in finantarea investitiilor pentru infiintarea si dezvoltarea de structuri economice integrate, formate din sere si unitati de prelucrare a legumelor si fructelor produse in sere.

Cele zece programe propuse pentru anul viitor trebuie implementate cu bugetul aferent, regasit in proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2016.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Partidul Național Democrat prinde contur la Turda. Varo, Bichiș și Dobra s-ar putea să candideze în 2016 pe lista PND.

Sâmbătă, 12 decembrie 2015, a avut loc primul congres al Partidului Național Democrat, la București. Congresul a reunit 1.000 de...

Închide