inTurda.ro

Carrefour vine în Turda în urma achiziționării magazinelor Billa România de către grupul Rewe!

Carrefour vine în Turda în urma achiziționării magazinelor Billa România de către grupul Rewe!

Carrefour vine în Turda în urma achiziționării magazinelor Billa România de către grupul Rewe!
decembrie 22
13:14 2015

Carrefour vine în Turda în urma achiziționării magazinelor Billa România de către grupul Rewe! Retailerul francez Carrefour a semnat un acord cu grupul Rewe pentru achiziţia Billa România, cu o reţea de 86 de supermarketuri la nivel naţional. Şi asta după ce pe parcursul acestui an au avut loc mai multe negocieri între cele două entităţi.

În acest moment, pentru ca tranzacţia prin care Carreforur a cumpărat Billa să fie parafată este nevoie de acordul Consiliului Concurenţei. Tranzacţia a fost estimată la aproximativ 96-97 de milioane de euro.

Dacă tranzacţia va trece şi de Consiliul Concurenţei, Carrefour va prelua 100% din acţiunile Billa România, compania care gestionează afacerea de retail, respectiv 100% din acţiunile Billa Invest Construct, firma prin care sunt deţinute active imobiliare, terenuri pe care au fost ridicate magazinele din reţea.

„Un acord de confidentialitate a fost incheiat cu privire la detaliile contractului de cumparare. Preluarea va avea loc sub forma unui acord de preluare actiuni si este supusa aprobarii autoritatilor competente din domeniul concurentei”, se mai arata in comunicat, referitor la achizitia Billa de catre Carrefour.

Fondata in 1927 in Koln, Rewe Group este unul dintre cele mai importante grupuri de retail si turism din Germania, dar si din Europa. Cu aproximativ 330.000 de salariati in 12 tari europene, are 15.000 magazine, iar in 2014 a inregistrat o cifra de afaceri de peste 51 de miliarde euro.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Antreprenorii sau turiștii clujeni sunt la un zbor distanță de Dubai, noua destinație a Wizz-Air!

Compania WizzAir împreună cu Aeroportul Internaţional Avram Iancu  leagă Clujul de Dubai. Antreprenori sau turiști, toți sunt acum la doar un...

Închide