inTurda.ro

Mircea Irimie: Trebuie sa ne respectam luptatorii de la Revolutia Romana, ei au schimbat soarta noastra a tuturor

Mircea Irimie: Trebuie sa ne respectam luptatorii de la Revolutia Romana, ei au schimbat soarta noastra a tuturor

Mircea Irimie: Trebuie sa ne respectam luptatorii de la Revolutia Romana, ei au schimbat soarta noastra a tuturor
decembrie 22
22:58 2015

Dragi prieteni , se implinesc astazi 26 de ani de la Revolutia din 1989 . 26 de ani de cand romanii au hotarat ca s-au saturat . A fost prea mult , mult prea mult . 26 de ani de cand romanii curajosi au iesit in strada si au strigat jos comunismul , jos dictatura , vrem libertate , vrem democratie . 
Si au invins ! Au eliberat tara si neamul de dictatura si totalitarism .
Unde ne gasim astazi dupa mai bine de un sfert de secol ? 
Romania este o tara cu granitele deschise iar romanii circula liber in toata lumea . 
Romania este un partener strategic in in cea mai mare alianta militara a lumii , suntem o tara membra NATO .
Romania este membra a celei mai mari structuri financiare al lumii , suntem membri ai Uniunii Europene . 
In Romania nu mai exista cenzura si regula de aur dupa care traim este ” Democratia ” .
Tinerii de astazi care s-au nascut dupa 89 si cei care in acele timpuri erau copii mici au aflat din vorbe sau din carti ce s-a intamplat la Revolutie si ce a fost inainte . Dar noi cei maturi , care cunostem adevarul , am uitat prea repede . Am uitat de cozile si ratiile la alimente . Am uitat de rafturile goale din magazine . Am uitat de cele 10 oua , de acea jumatate de pachet de unt cuvenite pe luna . Am uitat de programul scurt la televizor si acela mai mult doctrina comunista . Am uitat de intreruperile de curent , de frig si intuneric , de dictatura si de cenzura , de securitate si de granitele inchise . Dar mai ales am uitat de victimile din inchisori si de martirii comunismului . 
Dar cel mai grav este faptul ca am uitat de cei care au facut Revolutia . Am uitat de cei care prin curaj si jertfa ne-au redat tuturor libertatea si demnitatea . 
Daca in acea vreme a marilor schimbari in Europa , revolutiile au asezat pe fagasul firesc si democratic natiunile in urma miscarilor masive ale societatii civile , in Romania drepturile si libertatile s-au castigat pein jertfa de sange si vieti omenesti . Mii de morti si raniti . 
Astazi ii blamam si ii ponegrim pe revolutionari . Mai sunt putini in viata . Multi au murit in acesti 26 de ani . Au murit umiliti . 

Oameni buni , Romania este o tara cu oameni frumosi si credinciosi . Romanii sunt acei oameni demni si spirituali . Romanii si-au cinstit intotdeauna eroii si si-au repectat veteranii de razboi . Romanii isi iubesc si isi cinstesc istoria . 
Dragii mei , trebuie sa ne respectam si sa ne iubim si luptatorii din Revolutia Romana . Revolutionarii care au schimbat soarta noastra a tuturor . Pentru ca ei vor face parte pentru totdeauna din istoria tarii noastre . Eroismul si puterea lor de sacrificiu nu o va putea sterge nimeni din istorie .
Suntem in preajma frumoaselor Sarbatori de Iarna . Suntem in preajma nasterii Mantuitorului nostru Iisus Hristos . Trebuie sa fim mai buni , mai darnici si mai respectuosi . Sa privim cu sinceritate in sufletul nostru si sa gasim loc pentru cei curajosi . Pentru Revolutionarii Romanieii din 1989 .

In aceste clipe frumoase va doresc tuturor SARBATORI FERICITE si LA MULTI ANI !

 

Mircea Irimie, Deputat ALDE.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Foto/VIDEO: Profesorii turdeni au fost premiați pentru rezultatele obținute

Profesorii turdeni care au obținut rezultate bune la concursurile școlare de nivel județean și național au fost premiați în urma...

Închide