inTurda.ro

Comunicat: 22 Decembrie – Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii

Comunicat: 22 Decembrie – Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii

Comunicat: 22 Decembrie – Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii
decembrie 23
08:22 2015

Comemorarea evenimentelor de la finele lunii decembrie a fiecărui an reprezintă un prilej de pietate şi de exprimare a omagiului întregii naţiuni române faţă de jertfele eroice ale românilor din zilele de 21 şi 22 Decembrie 1989.

      Jertfa sfântă pentru ţară săvârşită în decembrie 1989, a adus poporului român libertatea şi a permis revenirea României la un regim democratic autentic.

     Revoluţia Română a fost semnalul unei adevărate redeşteptări naţionale, un moment unic şi plin de semnificaţii  faţă de care avem toate motivele să ne mândrim. Victoria Revoluţiei Române a deschis drumul spre stabilirea democraţiei şi reintegrarea ţării în spaţiul economic, politic şi cultural european.

       Preţul şi sacrificiul cu care a fost câştigată libertatea poporului român nu trebuie uitate.

       Ziua de 22 Decembrie 2015 reprezintă un prilej de a aniversa 26 ani de la victoria obţinută dar şi de a ne arăta recunoştinţa necesară faţă de cei care s-au jertfit: martirii şi eroii Revoluţiei Române.

       Cinstim memoria eroilor şi avem datoria să fim demni de sacrificiul acestora pentru libertate, speranţa şi curajul pe care ni le-au redat, întrucât, fără jertfa celor căzuţi în Decembrie 1989 nu era posibil drumul european al României.

       La ceas comemorativ, în rugăciunile noastre de astăzi, îi pomenim şi îi păstrăm vii în inimile noastre. În memoria celor căzuţi pentru viitorul României ne plecăm cu smerenie, iar jertfa lor ne întăreşte voinţa de pază a ceea ce ei au cucerit pentru naţiunea română.

      Dumnezeu să îi odihnească în pace pe cei căzuţi pentru Libertate, Democraţie şi Dreptate!

Primăria Municipiului Turda

Primar,

Tudor Ştefănie

Related Articles

Citește articolul precedent:
Mircea Irimie: Trebuie sa ne respectam luptatorii de la Revolutia Romana, ei au schimbat soarta noastra a tuturor

Dragi prieteni , se implinesc astazi 26 de ani de la Revolutia din 1989 . 26 de ani de cand...

Închide