inTurda.ro

VIDEO: Concert extraordinar susținut de Corul Melodeus și Cvartetul Vocal Cantoribus la Salina Turda

VIDEO: Concert extraordinar susținut de Corul Melodeus și Cvartetul Vocal Cantoribus la Salina Turda

VIDEO: Concert extraordinar susținut de Corul Melodeus și Cvartetul Vocal Cantoribus la Salina Turda
decembrie 25
14:41 2015

In data de 19 decembrie 2015, Corul Melodeus și Cvartetul Vocal Cantoribus au facut spectacol in amfiteatrul minei Rudolf din  Salina Turda, aducand in subteran spiritul Sărbătorilor de iarnă.

Obiectivul corului Melodeus este în principal interpretarea unor piese muzicale pe care publicul ardelean nu prea are ocazia să le asculte, acestea fiind interpretate rareori sau chiar deloc în această regiune. Îmbogățind cultura muzicală, ansamblul contribuie astfel în mod semnificativ la întregirea repertoriului corurilor din Transilvania. În elaborarea repertoriului, Melodeus evită în mod voit criteriile obișnuite. Așadar, corul interpretează piese la care publicul nu se așteaptă, dacă este să luăm în considerare cunoștințele muzicale, naționalitatea membrilor, respectiv mărimea corului. Marea parte a membrilor sunt tineri muzicieni amatori, dar nu lipsesc nici numeroși profesioniști, care contribuie în mod semnificativ la sonor. Majoritatea membrilor sunt studenți, motiv pentru care se înregistrează o fluctuație anuală / bianuală în structură. Elaborarea unui repertoriu constant se dovedește, astfel, a fi destul de dificilă, însă acest aspect poate fi privit și dintr-o perspectivă pozitivă, deoarece astfel doar un număr foarte mic de piese muzicale se păstrează an de an, asigurând astfel diversitatea repertoriului prezentat în fața publicului.

Invitatul corului Melodeus a fost cvartetul vocal Cantoribus, un grup proaspăt format în cursul verii anului 2015, care va întregi cu câteva melodii plăcute concertul corului.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Poetul turdean, Călin Pop, urează sărbători fericite tuturor și ne oferă în dar poezia: ”Nașterea lui Hristos”

Foto: Marius Romilia

Închide