inTurda.ro

Ministerul Fondurilor Europene: Autostrada Sebeș-Turda va fi finalizată abia în 2018

Ministerul Fondurilor Europene: Autostrada Sebeș-Turda va fi finalizată abia în 2018

Ministerul Fondurilor Europene: Autostrada Sebeș-Turda va fi finalizată abia în 2018
ianuarie 13
12:46 2016

Lucrările la autostrăzile în construcţie sunt mult întârziate iar şantierele pot rămâne deschise încă doi ani, deşi termenele din contracte spun altceva, se arată într-un document al Ministerului Fondurilor Europene citat de digi24.ro. 

Lipsa avizelor, a autorizaţiilor sau pur şi simplu nepăsarea constructorilor şi a autorităţilor ţin şantierele pe loc.

Pentru autostrada Sebeş-Turda, la aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor autorizaţii de construcţie sunt pentru doar 12 din cei 70 de kilometri ai şoselei de mare viteză, potrivit datelor de la Transporturi.

Anul acesta ar fi trebuit inaugurată autostrada Sebeş-Turda. În două luni ar fi trebuit să putem circula pe ultimii 29 de kilometri din această autostradă. Cum în calea șantierelor a stat, anul trecut, birocrația, lucrările nu sunt foarte avansate. Chiar dacă există porțiuni unde s-a turnat și asfalt. Iata mai jos declarațiile fostului Ministru al Transporturilor, Ioan Rus si Comisarului European, Corina Crețu, în vizită la șantierul Autostrăzii Turda-Sebeș în Aprilie 2015.

Stadiul lucrărilor pe cei 29 de kilometri este de 40%. Pe primele două loturi nu s-a lucrat nici măcar atât. Lipsesc încă autorizaţiile de construcţie.

„Acolo unde nu există proiect tehnic sau nu există autorizaţie de construire pur şi simplu nu se lucrează sau se lucrează anemic, la terasamente”, a precizat Ionuţ Ciurea, vicepreşedintele Asociaţiei Pro Infrastructură, pentru digi24.ro.

Ministerul Fondurilor Europene estimează că lucrările se vor încheia abia după jumătatea lui 2018.

„Vorbim de un termen, 2018, maxim, luând în considerare toate riscurile, însă ne dorim cu toţii ca deschiderea traficului să se realizeze într-un termen cât mai scurt. Există întârzieri, evident. Posibilitatea prelungirii termenelor de finalizare prin acte adiţionale ţine de autoritatea contractantă, de CNADNR”, a declarat Ionuţ Micu, director general adjunct în cadrul Ministerului Fondurilor Europene. (Z.U.)

Sursa: digi24.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Cel mai citit articol pe un site de economie este despre o investitie din Turda:

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare acorda un imprumut de 8,5 milioane dolari companiei aerospatiale Sonaca pentru a-si extinde activitatea...

Închide