inTurda.ro

Doar 28 de kilometri din Autostrada Sebeș-Turda vor fi deschişi circulaţiei în anul 2016

Doar 28 de kilometri din Autostrada Sebeș-Turda vor fi deschişi circulaţiei în anul 2016

Doar 28 de kilometri din Autostrada Sebeș-Turda vor fi deschişi circulaţiei în anul 2016
ianuarie 20
14:28 2016

Anul acesta se vor inaugura mai puțin de 30 de kilometri din Autostrada Sebeș-Turda, potrivit reprezentanților CNADNR, asta în condițiile în care termenul de finalizare pentru tot tronsonul era acest an. În prezent lucrările sunt sistate pe aproximativ 80% din lungimea autostrăzii, din cauza lipsei autorizației de construire.

Dacă șoferii din România se așteptau ca drumul de la Sebeș la Turda să îl facă anul acesta pe autostradă, se pare că mai au de așteptat. Potrivit CNADNR, anul acesta se vor inaugura abia 28 de kilometri.

Mai exact, 12,45 km pe Lotul 3, de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea și 16,3 pe Lotul 4, de la nodul Decea până la intrarea în autostradă în zona Turda. Ambele loturi au termen de finalizare sfârșitul lunii martie a acestui an.

CNADNR speră să finalizeze cele două loturi, însă în prezent lipsește autorizația de construire pe aproximativ 58 km din cei 70 de km ai întregii autostrăzi, mare parte din cauza problemelor de scoatere a terenurilor din circuitul agricol. În prezent, lucrările sunt sistate pe 80% din lungimea autostrăzii din acest motiv, iar pe Lotul 1 proiectul tehnic nu a fost finalizat, existând contradicții între constructor și autorități pe marginea nodului de la Sebeș.

Related Articles

Citește articolul precedent:
SPCLEP Turda – Despre valabilitatea actelor de identitate

     Având în vedere obligativitatea fiecărui cetăţean român de a deţine un act de identitate valabil, Serviciul Public Comunitar Local...

Închide