inTurda.ro

VIDEO: Filmul „Transylvania Dragon” poate fi urmărit pe YouTube. Cadre spectaculoase la Salina Turda:

VIDEO: Filmul „Transylvania Dragon” poate fi urmărit pe YouTube. Cadre spectaculoase la Salina Turda:

VIDEO: Filmul „Transylvania Dragon” poate fi urmărit pe YouTube. Cadre spectaculoase la Salina Turda:
februarie 01
12:25 2016

„Transylvania Dragon este un proiect pe care un grup de tineri artişti şi sportivi, toţi voluntari, au avut ideea să-l lanseze pentru a promova altfel România. Priveşte spre cer! Redescoperă România de la înălţime! este motto-ul filmului care vorbeşte despre România pornind de la un concept mai cool. Am gândit filmul ca fiind adresat în special publicului tânăr. Pentru că este vorba despre sporturi extreme, pentru că privim România de la înălţimea un unei corzi acrobatice, pentru că o străbatem pe un monociclu şi pentru că nu ne-a cerut nimeni să facem asta”, ne-a mărturisit Sabin Dorohoi, regizorul şi producătorul filmului.

Flaviu Cernescu este inginer IT, originar din Caraş Severin, dar a renunţat la job pentru a se dedica sportului şi acrobaţiei. De 10 ani merge pe monociclu şi sfidează gravitaţia pe o chingă de numai 2 centimetri, denumită slackline. Este supranumit Balaurul.  În 1638, un acrobat a mers pe sfoară la înălţime în mai multe oraşe din Transilvania. După 377 de ani, Flaviu a decis să plece pe urmele lui. Aşa că a îmbrăcat mantia de balaur, a luat monociclul şi a pornit la drum. În această călătorie epică pe care o face Flaviu, vom redescoperi România de la înălţimea corzii acrobatice: oraşe istorice, tradiţii milenare şi locuri sălbatice. Vom înfrunta conflicte, momente riscante şi vreme capricioasă, dar vom descoperi oameni fantastici. Documentarul Transylvania Dragon spune povestea României desfăşurate sub coarda lui Flaviu Cernescu.

„Am reuşit să trec linia de traversare de la Salina Turda încetul cu încetul, practicând, în ani, diverse sporturi, dar şi pe acesta, slackline. Nu este un secret pe care să îl am ascuns acasă, este insistenţă: 1% inspirație, 99% transpirație. Această traversare a fost de dificultate medie pentru mine. Eram concentrat, mi-am ales un punct fix, mi-am controlat respiraţia şi emoţiile. E ca la un examen, dacă ţi-ai învățat lecţia, chiar dacă ai emoţii, mergi înainte, reflexele tale trebuie să intre. Partea vizuală e foarte importantă, din ea rezultă postura, echilibrul”, a explicat Flaviu.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Expoziție de artă plastică la Biblioteca ”Teodor Murășanu”

    În perioada 01 – 29 Ianuarie 2016, biblioteca turdeană găzduieşte la sediul central o expoziţie de artă plastică...

Închide