inTurda.ro

Alexandru Cordoș insistă pentru reabilitarea drumurilor de acces în Turda

Alexandru Cordoș insistă pentru reabilitarea drumurilor de acces în Turda

Alexandru Cordoș insistă pentru reabilitarea drumurilor de acces în Turda
februarie 04
12:25 2016

Senatorul turdean, Alexandru Cordoș, dorește reabilitarea de urgență a drumurilor naţionale de acces în Turda, respectiv DN1-E60-E81, DN15, DN75 și podurile rutiere de pe strada Alba Iulia care au nevoie de reparații urgente aflându-se într-o stare avansată de degradare reprezentând un real pericol pentru cei care le traversează.

„În repetate rânduri am sesizat, în scris, autorităţile centrale cu responsabilităţi în domeniu asupra faptului că drumurile naţionale de acces în Turda, respectiv DN1-E60-E81, DN15 şi DN75 au nevoie de reparaţii urgente la partea carosabilă.
Într-o stare avansată de degradare sunt şi podurile rutiere situate pe strada Alba Iulia la ieşirea din Turda spre Alba-Iulia, reprezentând un pericol grav pentru cei care le utilizează.

Autorităţile locale au reabilitat podurile rutiere peste Arieş, pe direcţia strada Ştefan cel Mare – DN 15 – Târgu Mureş.
Deşi există o hotărâre de guvern pentru predarea către municipiul Turda a podurilor rutiere de pe direcţia Turda – Alba Iulia, acestea nu au fost preluate în starea actuală deoarece exististă un litigiu între autorităţile locale şi CNADNR. Mai mult bugetul local este insuficient pentru continuarea lucrărilor de reabilitare necesare.
Stimate domnule Viceprim-ministru, stimate domnule Ministru, având în vedere faptul că printre preocupările dumneavoastră se află şi siguranţa locuitorilor şi a traficului rutier, vă rog să-mi răspundeţi cum vor sprijini cele două ministere autorităţile locale în proiectul de reabilitare drumurilor de acces în municipiul Turda şi a podurilor de pe direcţia Turda – Alba-Iulia?”, a precizat Alexandru Cordoș în întrebarea adresată către Ministerului Transporturilor în luna Decembrie 2015.

Senatorul turdean a mai avut o interpelare în luna Februarie 2015 pe același subiect. (Citește AICI – Alexandru Cordoș insistă pentru repararea drumurilor naționale și a podurilor din Turda)

Iată mai jos răspunsul primit de la Ministerul Transporturilor în data de 11 ianuarie 2016:

ministerul transporturilor alexandru cordos pod turda

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Anul 2015 s-a încheiat cu un profit record pentru Turda Salina Durgău SA!

COMUNICAT: Anul 2015 s-a încheiat cu un profit record pentru Turda Salina Durgău SA! Societatea Turda Salina Durgău SA a...

Închide