inTurda.ro

Câmpia Turzii demonstrează cum pot cetățenii să propună o Hotărâre de Consiliu Local

Câmpia Turzii demonstrează cum pot cetățenii să propună o Hotărâre de Consiliu Local

Câmpia Turzii demonstrează cum pot cetățenii să propună o Hotărâre de Consiliu Local
februarie 06
09:09 2016

Prima initiativă legislativă cetătenească la Câmpia Turzii. Primul proiect de hotărâre de Consiliu Local inițiată de cetățenii din Câmpia Turzii privesște Construcția Casei Pensionarilor. Propunerea a venit, așa cum cere Legea, de la minim 5% din cetățenii cu drept de vot din oraș.

În conformitate cu Legea 215/2001, pot iniția proiecte de hotărâre (HCL) primarul, consilierii locali si minim 5% din populatia cu drept de vot ai municipiului / orașului. Cetățenii din municipiul Turda ar putea să aibă și ei astfel de inițiative dacă s-ar organiza în jurul unor ong-uri, în jurul unor sindicate profesionale sau sub orice altă formă care ar funcționa.

Pentru prima data după 25 de ani cetatenii din Campia Turzii vor initia un proiect de hotarare cu privire la Constructia Casei Pensionarilor în oras. Acest demers face parte din proiectul ,,Ne consultăm, propunem, FACEM!” prin care dorim să consolidăm atitudinea cetatenească reală, prin implicarea directă a cetătenilor (în actul administrativ decizional) care sunt parte si initiatori ai proiectului de hotărâre (HCL).
În consecintă în următoarele săptămâni am demarat o campanie de strângere de semnături pentru inițierea proiectului. Grupul implicat- cei aprox. 9000 de pensionari din Câmpia Turzii. Același demers se va aplica și pentru proiectele ,,Centrul Militar Gr. Emanoil Ionescu” și ,,Centrul de Reintegrare Diaspora”, a declarat administratorul public al orașului Câmpia Turzii, Petre POP.

Surse de finanțare propuse pentru realizarea proiectului sunt: Consiliul Local Câmpia Turzii, Consiliul Judetean Cluj, Ministerul Dezvoltării – Guvernul României și eventuale Fonduri UE.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Salina Turda este prezentă la Târgul Internațional de Turism de la Bruxelles

În perioada 4-8 Februarie 2016, Salina Turda este prezentă la Târgul Internațional de turism „Salon de vacances” de la Bruxelles,...

Închide