inTurda.ro

The Guardian include „Transilvania pe bicicletă” în cele mai frumoase 10 aventuri în Europa

The Guardian include „Transilvania pe bicicletă” în cele mai frumoase 10 aventuri în Europa

The Guardian include „Transilvania pe bicicletă” în cele mai frumoase 10 aventuri în Europa
februarie 06
09:41 2016

Recent, prestigiosul cotidian britanic The Guardian a realizat un top al celor mai frumoase 10 vacanţe de aventură în Europa. A inclus cam tot, de la echitaţie în Turcia la scufundări în Islanda. La capitolul cicloturism a fost aleasă Transilvania drept „Cea mai bună destinaţie de aventură”.

cicloturism transilvania trasee bicicleta 01

The Guardian a apreciat faptul că aici găsim câteva din ultimele rămăşiţe de sălbăticie ale Europei, cu munţi şi sate protejate UNESCO sau regiuni unde viaţa nu s-a schimbat de secole. Britanicii apreciază de asemenea istoria şi cultura fascinantă pentru vestici, dar şi pentru românii care nu ajung prea des în aceste zone.

Englezii se referă la regiunea saxonă a Transilvaniei care include satele săseşti Cund şi Viscri pe care o recomandă a fi parcursă la viteză mică, relaxat. Dar ce ziceți de Turda? Are potențial pentru a atrage turiști de nivel internațional pentru o eventuală aventură pe bicicletă? Turda și zonele adiacente oferă multe opțiuni de trasee. În Turda avem chiar un club al pasionaților de ciclism. Dacă s-ar realiza o colaborare între autoritățile publice locale și pasionații de ciclism, s-ar putea dezvolta în zonă o nouă ramură a turismului?

The Guardian recomandă şi o companie britanică ce organizează excursii pe bicicletă aici, ture care durează între trei zile şi trei săptămâni. Pe de altă parte cu siguranţă nu avem nevoie de o companie străina care să ne ghideze în România, când noi înşine putem contribui la dezvoltarea turismului şi ciclismului la noi acasă prin turele pe care le facem şi cazările pe care le plătim.

cicloturism transilvania trasee bicicleta 05

Sursa: freerider.ro

Foto principală: Marie Marin

Related Articles

Citește articolul precedent:
Blue-Air introduce zboruri Cluj-Bucuresti, cu prețuri de la 89 Lei!

Blue Air introduce o cursă nouă extrem de atractivă, începând din 3 iunie 2016! Clujenii vor fi legați de București...

Închide