inTurda.ro

Gazeta de Cluj: Prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan, ar putea fi demis astăzi de Premierul Dacian Cioloș

Gazeta de Cluj: Prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan, ar putea fi demis astăzi de Premierul Dacian Cioloș

Gazeta de Cluj: Prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan, ar putea fi demis astăzi de Premierul Dacian Cioloș
februarie 18
15:31 2016

Premierul României, Dacian Cioloș a declarat public faptul că în cursul zilei de astăzi va demite 19 prefecți pe motiv de incompetență profesională. Printre cei vizați, conform surselor Gazetei de Cluj, se numără și prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan. Însă la această oră nu există o adresă oficială pentru a confirma acest aspect.

Întrebat despre acest val de demiteri, subprefectul Gyorke Zoltan a declarat pentru Gazeta de Cluj că încă nu s-a primti nici un document spre Insituția Prefectul și că dacă este cazul ca Vușcan să fie demis, va fi nevoie publicare unei astfel de decizii în Monitorul Oficial.


Demiterile in lant vin dupa ce Dacian Ciolos a cerut o analiza a performatelor acestor functionari, iar in urma acestora s-a constatat ca unii prefecti nu sunt suficient de competenti.

Anuntul a fost facut in sedinta de joi a Guvernului, dupa ce premierul s-a aratat nemultumit de activitatea oficialilor din administratie.

Schimbarea din functie a celor 19 prefecti este doar un prim pas in reforma pe care Ciolos si-a propus inca de la inceputul mandatului sa o faca in interiorul institutiilor statului, sustinand ca functionarii publici ar trebui sa fie numiti si evaluati conform unor criterii de performata, asemanatoare celor de la Bruxelles.

Dacian Ciolos spune ca isi doreste ca persoanele numite in locul prefectilor sa nu aiba legaturi politice, ci sa obtine functia pe baza realizarilor profesionale, scrie ziare.com.

Procedura va fi, insa, diferita, de aceasta data. Avand in vedere timpul scurt care a mai ramas pana la alegeri, nu poate fi organizat un concurs pentru ocuparea functiilor, ci prefectii vor fi numiti din randul structurilor deja existente.


În toamna anului trecut, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a avertizat pe Cioloş că schimbarea prefecţilor ar putea genera sincope în administraţie. Totuşi, la momentul respectiv, Dragnea se refera mai degrabă la gestionarea unor posibile situaţii de criză pe timpul iernii.

Noii prefecţi vor fi selectaţi din rândul funcţionarilor publici fără legături politice.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Primaria Turda ne invita la seminarul gratuit de Public Speaking organizat de Skill Up Conferences

MIERCURI, 9 Martie 2016, de la ora 18:00, la Primăria Municipiului Turda sunteţi invitaţi să învăţaţi cum să comunicaţi autentic,...

Închide