inTurda.ro

Cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards, sunt expuse în Salina Turda

Cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards, sunt expuse în Salina Turda

Cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards, sunt expuse în Salina Turda
februarie 19
20:22 2016

NOA Aesthetics Turda, in parteneriat cu Photo Romania Festival, Primaria Municipiului Turda si SC Turda Salina Durgău SA, aduce la Salina Turda cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards (SWPA), cea mai mare competitie de profil la nivel mondial.

Fotografiile vor fi expuse in perioada 20.02.2016- 20.03.2016 la Salina Turda.

„Anul acesta s-a stabilit un nou record de participare la cea mai mare competiție de fotografie din lume, lucrările premiate, care pot fi văzute de sambata la Iulius Mall Cluj Napoca, fiind alese din peste 173 de mii de înscrieri din 171 de țări. Pentru expoziția de la Cluj Napoca am reușit să aducem lucrările expuse la Londra, printre care se numără și fotografiile celor doi fotografi români premiați. Este o expoziție la care îi așteptăm pe toți iubitorii de fotografie și care sperăm să îi inspire pe cei care vor să se înscrie în ediția 2016”, a declarat Catalin Neagu, Group Product Marketing Manager Sony România.

Printre fotografiile expuse se vor număra cele din seria „Camera intimă” realizate de Cosmin Bumbuț, câștigător al premiului „Fotograful anului” la secțiunea „Arhitectură” în cadrul SWPA 2015, care cuprinde o serie de imagini realizate în 35 de închisori din România.

La scurt timp după câștigarea premiului, Cosmin Bumbuț a declarat: „Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiectul au fost apreciate internațional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită și înțeleasă. Camera intimă este un spațiu destinat dragostei și tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimidate.“

Totodată, amatorii de fotografie vor putea admira și lucrarea „Alesul oilor”, de Auraș Mihaiu, câștigător al premiului România Național Award, care a surprins momentul de la stână în care ciobanii își pregătesc oile pentru iernat.

„Fotografia înseamnă pentru mine pasiune, stil de viață și job. Este un sentiment foarte frumos să știi că talentul tău și munca în fotografie sunt recunoscute. Am câștigat mai multe concursuri, dar de fiecare dată bucuria este mai mare, mai ales că este la nivel internațional”, a declarat Auras Mihaiu.

Sony World Photography Awards este cea mai mare competiție de fotografie din lume. La ediția din acest an, cea de a opta, a fost înregistrat un număr record de înscrieri, mai exact 173.444 din 171 de țări, o creștere de 24% față de anul trecut. La SWPA 2015 au fost decernate 54 de premii naționale.

Expozitia face parte din proiectul PhotoRomania 2015 derulat de Asociatia PhotoRomania.

Evenimentul este finantat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei.

Partenerii proiectului sunt: Primaria Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Turda, SC Turda Salina Durgau SA, Iulius Mall Cluj.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Radu Hanga, întâlnire cu Consulul Olandei pentru deschiderea unei fabrici de confecții metalice

La invitația primarului municipiului Radu Hanga a avut loc o întâlnire la Câmpia-Turzii, între edilul localității și Consulul Olandei, domnul...

Închide