inTurda.ro

Guvernul a deschis „Comisia de taiat hartii”. Propune si tu solutii pentru reducerea birocratiei!

Guvernul a deschis „Comisia de taiat hartii”. Propune si tu solutii pentru reducerea birocratiei!

Guvernul a deschis „Comisia de taiat hartii”. Propune si tu solutii pentru reducerea birocratiei!
februarie 24
13:19 2016

Începând de azi Guvernul Romaniei ne așteaptă cu propuneri de simplificare a „hârtiilor” pe care ni le cere administrația publică. Fiecare dintre noi putem spune, prin intermediul platformei pe care au lansat-o: http://maisimplu.gov.ro/ , ce documente pot fi simplificate și cum.

Guvernul are deja identificate câteva lucruri simple care pot fi făcute pornind de la unele cazuri absurde care se perpetuează: 
– Mamele trebuie să depună 3 dosare cu același tip de documente, indemnizație, alocație de stat, stimulent de reinserție. Aceste 3 dosare conțin același documente și trebuie să se plimbe cu hârtii în copie. Este un caz unde putem simplifica cu depunerea unui singur dosar
– Un șomer trebuie să plătească 30 de lei pentru ajutor de șomaj, aceste informații pot fi obținute de administrație fără ca șomerul să plătească astfel de taxe. Putem merge pe o simplă depunere a cererii iar administrațiile să obțină datele direct.
– Se eliberează 2 milioane de caziere judiciare in fiecare an. De multe ori pentru dosare care vizează aceeași instituție. Prin intermediul sistemelor informatice oamenii nu ar trebui să mai ia un cazier de la un ghișeu și să-l ducă la alt ghișeu.

Dacă ne veți împărtăși experiența dumneavoastră putem lucra împreună la debirocratizarea administrației publice, este ceea ce urmărim prin acest demers, spun reprezentantii Guvernului!


Găsiți detalii în plus și aici: http://bit.ly/1QDoPif

Related Articles

Citește articolul precedent:
Comunicat: Proiect de hotărâre supus dezbaterii publice

În temeiul dispoziţiilor art. 6 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Municipiul Turda supune dezbaterii publice...

Închide