inTurda.ro

Câtă apă trebuie să bei zilnic, în funcţie de greutate

Câtă apă trebuie să bei zilnic, în funcţie de greutate

Câtă apă trebuie să bei zilnic, în funcţie de greutate
martie 03
08:43 2016

Câtă apă consumi într-o zi? Majoritatea dintre noi uită că unul dintre elementele esențiale de care are nevoie organismul nostru pentru a funcționa în mod armonios este apa! Apa este vitală pentru organism. Nimeni nu poate trăi fără apă. Este foarte important şi câtă apă bem. Dacă nu consumăm suficientă apă riscăm să ne îmbolnăvim rinichii, plămânii, să avem probleme de gândire, dar şi să ne compromitem sistemul imunitar.

„Cu toţii au auzit sau am văzut la televizor avertismentul care ne spune că consumăm 2 litri de lichide pe zi. Este bine ca aceste lichide să fie apă, nu sucuri, cafea sau alcool. Potrivit ultimelor studii este nevoie de 330 de mililitri de apă la fiecare 10 kilograme.

Astfel, o persoană care cântăreşte 50 de kilograme are nevoie de 1,65 litri de apă pe zi, iar una care cântăreşte 100 de kilograme are nevoie de 3,3 litri. Este bine ca necesarul de apă să fie consumat pe tot parcursul zilei, să nu treacă ore întregi fără să bem un pahar cu apă.

Cam la fiecare 2-3 ore trebuie să bem apă, chiar şi mai des dacă suntem afară vara când este caniculă“, spune nutriţionistul Eva Iorţan citat de adevărul.ro.

Rinichii suferă cel mai mult

Dacă nu consumăm suficientă apă apare deshidratarea. „De multe ori bem apă atunci când simţim că ne este sete sau ni se usucă buzele. Acestea sunt însă semne că începem să ne deshidratăm, deci nu trebuie să aşteptăm să vem senzaţie de sete. Trebuie să ne facem un obicei din a consuma apă la anumite ore. Deshidratarea aduce cu ea multe neplăceri. De la ameţeli, probleme de concentrare sau chiar leşin. Cazurile de deshidratare severă pot fi chiar fatale“, mai spune specialistul.

Apa ajută sistemul imunitar

Apa este foarte importantă şi pentru sistemul imunitar. „Apa ajută tot organismul să funcţioneze corespunzător. Dacă bem suficientă apă în fiecare zi vom avea un sistem imunitar mai puternic. Organismul nostru va putea să absoarbă mai bine nutrienţii din alimente şi va filtra rapid şi toxinele. Atunci când avem febră, apa este la fel de importantă ca şi tratamentul pentru boală. Toţi medicii ne spun că atunci când avem febră trebuie să ne hidratăm suficient. Consumând apă febra scade, dar noi ne simţim mai bine, deoarece pe lângă simptomele bolii nu adăugăm şi deshidratarea“, mai spune medicul.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Angajari la noul magazin PEPCO Turda! Se cauta viitorul sef adjunct de magazin!

Închide