inTurda.ro

Alin și Maria, doi tineri turdeni care dansează la evenimente:

Alin și Maria, doi tineri turdeni care dansează la evenimente:

Alin și Maria, doi tineri turdeni care dansează la evenimente:
martie 16
19:27 2016

Alin și Maria au creat recent o pagină de Facebook unde prezinta publicului larg fotografii sau materiale video de la evenimentele la care au participat. Iată mai jos un scurt interviu:

inTurda.ro: Cum a început totul?

Alin și Maria: Timp de 15 ani am făcut dans sportiv de performanță și am participat la diferite competiții, unde am luat foarte multe premii. Cu vârsta, timpul te presează și nu îți mai poți permite să faci chiar toate activitățile pe care le vrei, astfel că a trebuit să ne axăm o perioadă mai mult pe școală și să dăm la o parte pasiunea noastră, dansul. Ajunși la facultate, am hotărât să continuăm la ce am renunțat pentru o perioadă scurtă de timp. Mereu oamenii se întorc la ceea ce iubesc. Am fost solicitați să dansăm pentru o prietenă bună la un botez și de acolo solicitările au apărut tot mai des. Cele mai multe evenimente la care am participat sunt nunțile, unde nuntașii sunt foarte încântați să ne privească și simțim că ei ne apreciază, iar pentru noi asta e cea mai mare bucurie.

dancers eventinTurda.ro: Cum vă sincronizați în timpul dansului?

Alin și Maria: Avem pregătite coregrafiile pe care le repetăm mereu înainte și încercăm să le aducem mereu elemente noi, care să aibe un impac surprinzător asupra spectatorilor. Se întâmplă fie din cauza spațiului, sau din cauza emoțiilor să ne mai încurcăm, dar mereu știm să redresăm situația. Secretul este comunicarea prin priviri. Dansăm împreună de vreo 10 ani, de atâta timp ne cunoaștem mișcările, știm cum să improvizăm și cum să ne ascundem defectele.

inTurda.ro: Ce reprezintă pentru voi dansul sportiv?

Alin și Maria: Pentru noi dansul este artă, pasiune, dedicare, eliberare, exprimare, finețe, splendoare, muncă, dar și relaxare în același timp. Dansul te face să devii vesel, atunci când ești trist, dansul te ajută să uiți de orice problemă, dansul aduce numai beneficii în viața oricui. Antoine de Saint-Exupery spune că ”Dansul frumos se naște din setea de dans, iar setea de dans cere ca toți să danseze, chiar și cel ce joacă prost, căci astfel nu ar mai fi o sete, ci o academie împietrită și spectacol fără semnificație”. Nu exisă persoane care nu știu să danseze, toți știu să danseze, fiecare o face în felul lui, fiecare se mișcă așa cum simte, cum îi dictează corpul. Cel mai bine este să închizi ochii, să fii în lumea ta și să îți lași purtat trupul de ritmul muzicii.

inTurda.ro: Ce le oferiți persoanelor care vă solicită pentru un eveniment?

Alin și Maria: Pe lângă multă energie, bună dispoziție, zâmbete multe și un moment surpriză, dansăm deobicei în două reprize ce cuprind standard și latino. Categoria standard cupinde vals lent, tango, vals vienez, slow fox și quick step, iar categoria latino, samba, cha cha, rumba, passo dobble și jive.

inTurda.ro: Ce planuri aveți anul acesta?

Alin și Maria: Scopul nostru în acest an este să fim solicitați la cât mai multe evenimente, să încântăm publicul cu prezența noastră, să le dăm energie și chef de viață. Totodată vrem să ajutăm mirii în conceperea dansului de deschiere a nunții lor și oricine dorește să aibe mai multe cunoștințe în dans sau pur și simplu să se relaxeze, noi le stăm la dispoziție, programul fiind unul flexibil și convenabil pentru toate părțile.

inTurda.ro: Cum vă pot contacta oamenii?

Alin și Maria: Tocmai ce ne-am făcut o pagină de Facebook unde cei  interesați ne pot urmări, acolo găsesc poze, video-uri și numărul de telefon pentru contact. Ținem să precizăm că pagina este în construcție și mereu vom încerca să venim cu cât mai multe postări. https://www.facebook.com/dancersforevent

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Punct de vedere exprimat în urma afirmaţiilor Serviciului de Comunicare din cadrul Societăţii Compania de Apă Arieş SA

Comunicat: Punct de vedere exprimat în urma afirmaţiilor Serviciului de Comunicare din cadrul Societăţii Compania de Apă Arieş SA În...

Închide