inTurda.ro

VIDEO: Ziarul Financiar prezintă Salina Turda

VIDEO: Ziarul Financiar prezintă Salina Turda

VIDEO: Ziarul Financiar prezintă Salina Turda
martie 17
16:25 2016

”Cum arată unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din România. Zeci de mii de turişti îi calcă pragul în fiecare lună.”, așa sună titlul unui articol aparut pe ziarulfinanciar.ro .

„O plimbare cu barca pe lacul subteran costă 10 lei de persoană, durata fiind de 20 de minute, iar folosirea biliardului costă 4 lei pentru 20 de minute. Pentru o oră pe terenul de sport se plăteşte 100 de lei. De asemenea, practicarea tenisului de masă timp de o oră costă 10 lei. Avem şase piste de mini-golf, două piste de bowling, două mese de biliard şi patru de ping-pong. Pe terenul de sport se poate juca handbal, badminton sau tenis cu piciorul”, a afirmat directorul Salinei Turda, Simona Maria Baciu.

Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană.

Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în 1992.

În perioada 2008 – 2010, Salina Turda a fost modernizată în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată în ianuarie 2010 în prezenţa premierului de atunci Emil Boc şi a fostului ministru al Turismului Elena Udrea.

De la deschiderea din 1992 până în prezent, Salina Turda a fost vizitată de aproximativ 2,7 milioane de turişti români şi străini.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare străzi în Municipiul Turda

Comunicat: Stadiul lucrărilor de reabilitare / modernizare străzi în Municipiul Turda   În cursul acestei zile, Primarul Municipiului Turda -...

Închide