inTurda.ro

Cenaclul „Tedor Murășanu” a fost constituit la Turda și își propune promovarea creatorilor turdeni în reviste din ţară şi din străinătate

Cenaclul „Tedor Murășanu” a fost constituit la Turda și își propune promovarea creatorilor turdeni în reviste din ţară şi din străinătate

Cenaclul „Tedor Murășanu” a fost constituit la Turda și își propune promovarea creatorilor turdeni în reviste din ţară şi din străinătate
martie 22
13:54 2016

Luni, 21 martie 2016, în cadrul activităţilor propuse în ediţia a XV-a a programului “Primăvara Culturală Turdeană”, a avut loc şedinţa de reconstituire a cenaclului turdean care a activat ani la rând sub cupola Casei Municipale de Cultură, iniţiatorii evenimentului fiind Directorul Casei Municipale de Cultură Turda – Lucia Golfin şi Dana Deac – scriitor, jurnalist, bibliotecar şi director de Proiecte al Societăţii Culturale Turda.

Întâlnirea s-a desfăşurat în Sala de Protocol a Primăriei Municipiului Turda, adresându-se creatorilor literari din zona Turzii şi marcând Ziua Internaţională a Poeziei. La eveniment au participat scriitorii Vera (Lazăr) Ieremiaş, Ioan Bembea, Ioan Mircea Casimcea, Vasile Plăcintar, Călin Pop, Dana Deac, Lucia Golfin şi Ioana Dan.

În urma discuţiilor s-a decis ca cenaclul turdean să poarte numele scriitorului Teodor Murăşanu, personalitate marcantă a Turzii. Născut în Câmpia Turzii, Teodor Murăşanu a trăit şi a activat în municipiul Turda, fiind un magnet cultural important în vremea sa.

Cenaclul ”Teodor Murăşanu” Turda va funcţiona sub girul Casei de Cultură a Municipiului Turda. Cenacliştii turdeni se vor întâlni lunar, în prima zi de marţi a fiecărei luni, întâlnirile fiind deschise, putând participa orice iubitor de cultură. În Cenaclul ”Teodor Murăşanu” Turda se poate înscrie orice iubitor de cultură, indiferent de localitatea în care locuieşte.

Următoarea întâlnire a fost stabilită pentru data de 5 aprilie 2016, la orele 18:00, în Sala de Protocol a Primăriei Municipiului Turda, când vor prezenta din creaţiile lor Vera Ieremiaş, Ioan Bembea şi Călin Pop.

În acest an Cenaclul „Teodor Murăşanu” Turda va fi coordonat de Dana Deac, secretar literar fiind Ioana Dan. Noua conducere are în vedere vedere promovarea creatorilor turdeni în reviste din ţară şi din străinătate, cuprinderea lor în antologii reprezentative la nivel naţional şi organizarea unor evenimente literare: un concurs naţional de literatură şi implicarea în Târgul de carte ASTU LIBRI ediţia 2016, care va avea loc la sfârşitul lunii aprilie la Turda.

 

Informaţii suplimentare:

Dana Deac – PreşedinteleCenaclului ”Teodor Murăşanu” Turda

Tel: 0745/646.664, E-mail: danieladeac@yahoo.com

Ioana Dan – Secretar literar al Cenaclului ”Teodor Murăşanu” Turda

Tel: 0769/906.517, E-mail: naoko16061987@gmail.com

cenaclu-literar

Related Articles

Citește articolul precedent:
CAA: 22.03.2016 – Ziua Mondială a Apei

Ziua de 22 martie a devenit Ziua mondială a Apei în urma hotărârii  din 1992 adoptată la Conferința Națiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la...

Închide