inTurda.ro

PPU Câmpia Turzii: Acțiunea PNL-ului a fost una populistă, nefundamentată legal și neargumentată profesionist!

PPU Câmpia Turzii: Acțiunea PNL-ului a fost una populistă, nefundamentată legal și neargumentată profesionist!

PPU Câmpia Turzii: Acțiunea PNL-ului a fost una populistă, nefundamentată legal și neargumentată profesionist!
martie 31
19:41 2016

COMUNICAT PPU-SL CAMPIA TURZII:
De ce acțiunea PNL-ului a fost una populistă, nefundamentată legal și neargumentată profesionist!

Am observat că PNL și domnul Lojigan Dorin a transmis un comunicat de presă, împreună cu aliații conjuncturali (unii dintre ei nemaisusținându-i la începerea campaniei electorale), în care face referire directă la candidatul PPU pentru Primăria Câmpia Turzii, domnul Gal Avram. Nu ne surprinde, pentru că orice om știe că în campania electorală se atacă întotdeauna cel mai bine plasat contracandidat, în acest caz fiind vorba de domnul Gal Avram (conform sondajelor pe care PNL le are și reacționează în baza acelor date).

Însă, PPU nu poate fi acuzat că nu a votat ”reducerea tarifului la apa potabilă”, cum susțin cei de la PNL-ALDE-PMP, cu intenția clară de a manipula. Din nefericire pentru ei, oamenii nu sunt chiar așa de proști cum ar vrea ei.

Cităm ceea ce era în discuție astăzi:

”Art. 1. Se aproba revocarea Hotararii Consiliului Local al municipiului Câmpia Turzii nr. 122/02.10.2013 privind reconfirmarea (ajustarea) tarifelor aferente furnizarii serviciilor de apa si canal, in cadrul Ariei delegarii ADI-Apa Vaii Ariesului, pentru intervalul 2007-2013.

Art. 2. Pana la reglementarea de deplin a procedurii de ajustare si modificare a tarifelor in cadrul ADI-Apa Vaii Ariesului, Municipiul Câmpia Turzii va efectua toate demersurile pentru revenirea la tariful practicat inante de majorarea stabilita prin HCL nr. 122/02.10.2013.”

Practic, se discuta despre revocarea unei hotărâri din anul 2013, pe care au votat-o și consilierii PNL, pe vremea când președinte de ședință era liberalul Haiduc Cristian (documentul poate fi descărcat de pe siteul Primăriei Câmpia Turzii: http://campiaturzii.ro/hcl/2013/hcl_122.pdf), inclusiv domnul Lojigan Dorin. O hotărâre care a intrat în circuitul civil, a produs efecte și nu mai poate fi revocată! În schimb, domnul Gal Avram, cel atacat de Lojigan Dorin și aliații săi, nu a votat acel proiect de hotărâre, prin care s-au majorat tarifele la apă și canal!

Proiectul de hotărâre prezentat mai sus este unul populist și nelegal, motiv pentru care PPU nu putea să-l voteze, deoarece noi am jurat să respectăm legile țării. Nu suntem împotriva reducerii tarifului la apă și canalizare, chiar am solicitat acest lucru și am menționat că sprijinim un demers de acest gen, însă proiectul de hotărâre promovat de liberali a fost întocmit neprofesionist, având grave lacune juridice.

Trebuie să precizăm că nici măcar nu a fost un proiect de hotărâre al liberalilor din Câmpia Turzii, ci a fost doar copierea (copy/paste) cuvânt cu cuvânt a unui proiect similar, discutat la Turda acum un an și jumătate (HCL 218/2014, vezi documentul pe siteul Primăriei Turda: http://primariaturda.ro/…/AllByUNID/4933A9CCA47AECA6C2257D8…).

Între timp, acea hotărâre de Consiliu Local de la Turda a fost anulată de instanță, fiind considerată nelegală, în Dosarul 779/117/2015, mai întâi printr-o decizie a Tribunalului Cluj (link: http://portal.just.ro/117/SitePages/Dosar.aspx…), apoi prin decizia Curții de Apel Cluj (link: http://portal.just.ro/33/SitePages/Dosar.aspx…). Din acest motiv, nici eventuala hotărâre luată azi nu ar fi avut vreo șansă să fie pusă în practică, fiind doar un subiect cu care candidatul Lojigan Dorin și aliații săi au dorit să prostească populația.

PPU a decis să nu voteze acest proiect, din motivele expuse mai sus. Nu dorim să prostim populația, că vrem să reducem prețul la apă, când de fapt este vorba de promovarea unui proiect de hotărâre ilegal, în care nu se vorbește despre reducerea prețului la apă! Lojigan Dorin, avocat de meserie, știe că avem dreptate. Acesta este motivul pentru care nu s-a mai prezentat la ședința de azi, punându-și colegii să susțină un proiect ilegal, dovedit clar de justiția română!

În aceste condiții, pe lângă votul împotriva unui proiect care amăgește populația, PPU Câmpia Turzii va promova un proiect de hotărâre fundamentat, care să conducă în mod real la scăderea prețului la apă și canal și cu delegarea acestei decizii, pe care sperăm să o voteze inclusiv liberalii și aliații lor (în caz că nu vor să demonstreze că, de fapt, nu aveau interesul să scadă tarifele, ci doar să facă un joc electoral, pentru prostit alegătorii!), către reprezentantul municipiului Câmpia Turzii în Asociația Apa Văii Arieșului, pentru că decizia acolo se ia! Precizăm că în 2013, Lojigan Dorin era președintele Asociației Apa Văii Arieșului și nu a promovat niciodată o discuție despre reducerea prețului la apa potabilă, domnia sa fiind chiar semnatarul documentului prin care s-a majorat tariful la apă!

Domnilor, e timpul să încetați cu acțiunile prin care îi considerați proști pe cetățeni! Suntem convinși că electoratul din Câmpia Turzii nu agrează aceste păcăleli (de aceea am prezentat linkurile spre toate informațiile existente, care demonstrează că poziția noastră este una corectă), motiv pentru care îi asigurăm că nu vom fi niciodată părtași la astfel de jocuri politice ieftine, care nu au ca scop real interesul cetățeanului, ci interesul unui candidat și a unor partide, de a prosti alegătorii, bazându-se pe situația delicată, din punct de vedere financiar, în care se află mulți confrați de-ai noștri, din Câmpia Turzii. Este rușinoasă o astfel de abordare politică și nu vă face cinste, domnilor!

Precizăm că poziția noastră este doar un răspuns la atacul PNL-ALDE-PMP. Cu siguranță vor fi și altele, pentru că, după cum precizam în preambulul acestui comunicat, ei știu că trebuie să-l atace pe cel mai bun contracandidat, plasat în vârful sondajelor de opinie (drept dovadă, nu o să-i vedeți spunând ceva negativ despre contracandidații unor partide fără șansă).

Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal Câmpia Turzii

Related Articles

Citește articolul precedent:
CFR-CSM Campia Turzii a cucerit Cupa Romaniei din nou!

Sambata 26 martie a avut loc ultima etapa si implicit finala de Cupa Romaniei, la Targu Mures, unde echipa CFR-CSM...

Închide