inTurda.ro

Se prelungește contractul de transport public în comun cu STP Turda?

Se prelungește contractul de transport public în comun cu STP Turda?

Se prelungește contractul de transport public în comun cu STP Turda?
aprilie 01
10:46 2016

Se prelungește contractul de transport public în comun cu STP Turda? Consilierii locali turdeni au fost de acord ieri cu propunerea consilierului PNL Lucian Cordiș,  de a iniția un proiect de hotărâre pentru prelungirea contractului cu STP Alba Iulia, punct de lucru Turda.

Actualul contract expiră în luna mai, un termen mult prea scurt pentru realizarea procedurilor necesare găsirii unui nou transportator. Singura soluție fezabilă pare să rămână o continuare a contractului cu actualul operator de transport public.

În ședința Consiliului Local de ieri, pe ordinea de zi figurau două proiecte de hotărâre care aveau legătură cu transportul comun. Acestea au fost retrase însă de pe ordinea de zi în urma unei solicitări din partea Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), care menționa obligativitatea administrației locale de a pune cele două proiecte în dezbatere publică. Proiectele vizau stabilirea categoriilor de persoane ce beneficiază de gratuitate sau reducere de tarif pe mijloacele de transport urban de călători în municipiul Turda și reglementarea procedurii de delegare a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în Turda.

Acestea vor fi puse la dispoziția cetățenilor spre consultare, urmând ca ulterior să se treacă la procedura de licitație publică pentru alegerea viitorului operator de transport public. Până atunci, se pare că se va încerca prelungirea contractului cu STP, în ședința ordinară din luna aprilie urmând să fie propus un proiect de hotărâre în acest sens.

Related Articles

Citește articolul precedent:
DM Turda angajează Casier Full-Time

DM DROGERIE MARKT SRL angajează Casier full time pentru magazinul din Turda. Se caută o persoană care se încadrează la...

Închide