inTurda.ro

Avram Gal: Sistemul de sănătate este o prioritate pentru PPU Câmpia Turzii

Avram Gal: Sistemul de sănătate este o prioritate pentru PPU Câmpia Turzii

Avram Gal: Sistemul de sănătate este o prioritate pentru PPU Câmpia Turzii
aprilie 21
14:13 2016

COMUNICAT DE PRESA. 

SISTEMUL DE SANATATE 
O PRIORITATE PENTRU CANDIDATUL LA FUNCTIA DE PRIMAR AL MUN. CAMPIA TURZII

Avram Gal si colegii Consilieri

Pentru a creea cadrul organizatoric in vederea efectuarii achizitiei de aparatura medicala au fost incheiate acorduri cadru in anul 2015, in perioada in care am fost viceprimar si m-am deplasat la Bucuresti, la Ministerul Sanatatii impreuna cu reprezentanti ai Spitalui Municipal. Astfel, a fost incheiat acordul pe o perioada de 3 ani in suma de 3,3 milioane lei care vor avea finalitate in momentul obtinerii finantarii de la Ministerul Sanatatii sau din alte surse. Solicitarea facuta la Ministerul Sanatatii are drept scop de a eficientiza, optimiza si de a creste calitatea prestatiilor si functionalitatii spitalului nostru prin achizitia de aparatura medicala, am gandit-o datorita necesitatii faptului ca la nivelul localitatii noastre sunt desfasurate activitati periodice ample care implica un numar mare de persoane cum ar fi exercitiile militare NATO prin prezenta la nivelul localitatii a UM 01969. Astfel, se impune asigurarea asistentei medicale de urgenta intr-un serviciu de tip UPU. Dotarea cu aparatura medicala este imperios necesara pentru a asigura un act medical de calitate, pentru a intampina nevoile de ordin medical al populatiei municipiului nostru si a celor din imprejurimi. Avem nevoie de aparate si echipente cum ar fi: 

Accesorii histeroscopie
Colposcop
Ecograf alb negru cu soft 3D  
Monitor functii vitale
Masa ortopedie
Motor ortopedic mare
Defibrilator
Ecograf doppler color
Ecograf portabil
Electrocardiograf cu 12 canale
Holter 
Monitor functii vitale mobil
Spirometru
Aparatura si dotari pentru gatit
Analizor automat de hematologie 
Analizor automat
Autoclav
Balanta analitica cu 2 zecimale
Centrifuga 40 x 15 ml
Coagulometru automat
Hota flux laminar vertical, 
Microscop binocular
Linie completa de sterilizare, etc., in valoare de aproximativ 3,3 milioane lei. Asistenta de sanatate publica reprezinta un efort organizat al societatii. Sunt direct implicat pentru a atinge acest scop , am pregatit o strategie care are efect de promovare si protejare a starii de sanatate al locuitorilor nostri. In acest sens, precizez urmatoarele:in vederea prevenirii imbolnavirilor si imbunatatirea calitatii vietii, furnizorii de servicii medicale impreuna cu autoritatile publice centrale si locale prin Directia de Sanatate Publica si Ministerul Sanatatii analizeaza si identifica toate variantele disponibile pentru alegerea unor solutii optime. Altfel spus, implicarea administratiei locale prin dotarea cu aparatura medicala este primordiala. Lipsa aparaturii necesare intarzie diagnosticarea la timp si rapida a bolilor, rezultand o crestere a numarului de imbolnaviri care necesita tratament spitalicesc si costuri ridicate pentru testarea lor. Sustin dotarea cu aparatura medicala performanta!
FAPTE, NU VORBE!

Related Articles

Citește articolul precedent:
Primăvara Culturală Turdeană. Ziua Culturii Maghiare şi Ziua Muzicii Religioase

Comunicat: 24.04.2016 – Ziua Culturii Maghiare şi Ziua Muzicii Religioase   Duminică, în data de 24 aprilie 2016, se încheie...

Închide