inTurda.ro

Şcoala „Andrei Şaguna” organizează Concursul Regional „Olimpiada Pământului”

Şcoala „Andrei Şaguna” organizează Concursul Regional „Olimpiada Pământului”

Şcoala „Andrei Şaguna” organizează Concursul Regional „Olimpiada Pământului”
mai 06
17:31 2016

Motto:

„Frumuseţea naturii este egalată numai de frumuseţea sufletului.” (Victor Hugo)

Pictură, literatură, ştiinţe, prin toate acestea elevii vor arăta că „Frumuseţea naturii este egalată numai de frumuseţea sufletului” (Victor Hugo). Printr-un proiect inedit, Şcoala Andrei Şaguna îi invită pe elevi, în al patrulea an consecutiv, să se întreacă în cunoştinţe despre natură.

Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” Turda, judeţul Cluj, organizează Concursul Regional „Olimpiada Pământului”, ediţia a VI-a, cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Regionale – anul 2016, poziţia 537. Concursul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Fundaţia de Ecologie şi Turism „Potaissa” Turda și Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu”.

Concursul Regional “Olimpiada Pământului” se încadrează în sfera educaţiei pentru mediu, fiind structurat pe patru secţiuni:

Secţiunea 1 – „Călătorie prin pădure ”  – concurs de compoziţie plastică, care surprinde dimensiunea artistică a problematicii mediului.În cadrul acestei secţiuni, elevii trebuie să redea în compozițiile pe care le realizează  frumusețea pădurii, ca izvor de armonie, echilibru și culoare. Vor alege una din tehnicile de lucru învățate la clasă și vor zugrăvi prin culoare,  ceea ce  ar putea observa atunci când se aventurează într-o călătorie prin pădure. Pot îmbina elementele reale pe care le descoperă cu cele imaginare. Responsabil secțiune este prof.înv.primar  Oţel Cristina.

Secţiunea 2 – „Călătorie prin pădure ” – concurs de creaţie literară. Activitatea constă în redactarea unei compuneri narative, utilizându-se în text procedeul inserţiei şi toate modurile de expunere. La secvenţele descriptive se va reliefa punctul de vedere al observatorului (al celui care descrie), exprimarea propriilor sentimente, trăiri, legate de aspectul descris: pădurea. Responsabil secține este prof. Oniș Maria.

Evaluarea lucrărilor şi comunicarea rezultatelor pentru secțiunile 1 și 2 se va realiza în perioada 9-12 mai 2016.

 

Secţiunea 3 – „Olimpiada Pământului” – probă scrisă.

„Olimpiada Pământului” este un concurs interdisciplinar de ştiinţe ale naturii, adresat elevilor din clasele V, VI şi VII, care se desfăşoară pe nivele de studiu.

Originalitatea concursului constă în faptul că subiectele cuprind itemi de Geografie, Fizică, Chimie şi Biologie, care se circumscriu unei teme comune „Pământul”. Abordarea aceleiaşi teme din unghiuri de vedere diferite, permite formarea unei imagini globale, de ansamblu, asupra Terrei.

Data susţinerii concursului este 14 mai 2016, în intervalul orar 1000-1200, la sediul Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna” (Turda, str. Axente Sever, nr. 4, jud. Cluj). Responsabil: profesor Mureşan Gabriela.

 

            Secţiunea 4 – „ECO-atitudine”activitate pentru cunoaşterea şi protecţia naturii, realizată cu elevii în teren. Este o activitate tematică la care vor participa echipe de elevi formate din 3 – 5 membrii de la şcolile participante la Concursul Regional „Olimpiada Pământului”. Activitatea va cuprinde mai multe probe specifice, menite să contribuie la cunoaşterea şi promovarea importanţei rezervaţiilor naturale şi a activităţilor educative desfăşurate în natură.

Activitatea se va desfăşura în localitatea Rimetea, jud. Alba în data de 15 mai 2016. Responsabil: profesor Hirişcău Claudia.


Director,

Prof.dr. Morar Olga Elena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coordonator proiect,

Prof.înv.primar Ormenişan Irina

Related Articles

Citește articolul precedent:
Scrisoare de candidatură: Mircea Vicențiu Irimie (ALDE)

Dragi turdeni, Ca să crezi în schimbare, trebuie să poţi accepta în orice moment efectele ei, iar ca să poţi...

Închide