inTurda.ro

„Casa verde”: Bani de la stat pentru românii care își montează centrale sau panouri solare

„Casa verde”: Bani de la stat pentru românii care își montează centrale sau panouri solare

„Casa verde”: Bani de la stat pentru românii care își montează centrale sau panouri solare
mai 11
13:36 2016

In acest an, Administratia Fondului pentru Mediu va derula Programul „Casa Verde” privindinstalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, pentru care s-au alocat 44 milioane lei pentru finantarea contractelor in vigoare si 95 milioane lei pentru contracte noi si se estimeaza ca aproximativ 15.000 de persoane fizice vor beneficia de finantare, a declarat presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM).

In acest moment, Ghidul de finantare a programului „Casa verde” este in curs de elaborare. Se stabilesc criteriile de eligibilitate, potentialii beneficiari, modalitatea de implementare a acestuia, tinand cont de necesitatile actuale. Presedintele AFM a spus ca un obiectiv este o mai buna fluidizare si usurare a procesului de finantare.

Astfel, in vederea deschiderii unei noi sesiuni pentru aceasta categorie de program au fost alocate fonduri de peste 90 milioane lei, fonduri de care vor beneficia aproximativ 15.000 de persoane fizice”, precizeaza presedintele AFM.

Acesta a mentionat ca modalitatile de finantare si criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca beneficiarii se vor regasi in propunerea de ghid cu care vom veni in perioada imediat urmatoare, ghid care va fi supus dezbaterii publice pe site-ul ministerului.

Proiectul ghidului va fi facut public pana la sfarsitul lunii mai, apreciaza presedintele AFM.

In paralel se va derula si proiectul „Casa Verde plus”, care implica finantarea atat a caselor cat si a blocurilor de apartamente.

Sursa: businessmagazin.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Cristian Felezeu: Ceea ce am făcut SE VEDE, ceea ce facem SE VEDE și ceea ce vom face VEȚI VEDEA CU SIGURANȚĂ!

În emisiunea difuzată la postul local TurdaTV, unde am participat alături de colegul meu, avocat Nicolae Giurgiu, s-au discutat teme cu...

Închide