inTurda.ro

O nouă zi liberă pentru români. Suntem pe locul 2 în Europa la numărul de ore muncite.

O nouă zi liberă pentru români. Suntem pe locul 2 în Europa la numărul de ore muncite.

O nouă zi liberă pentru români. Suntem pe locul 2 în Europa la numărul de ore muncite.
mai 24
12:38 2016

Senatorul UDMR Bihor Rozalia Biro susţine că ziua de 1 Iunie, Ziua Copilului, ar putea deveni zi liberă chiar din anul 2017, în urma unui proiect legislativ pe care l-a depus.

Parlamentarul UDMR a precizat că această iniţiativă legislativă a făcut-o împreună cu colega sa Claudia Boghicevici (PNL) şi are şanse mari să devină lege. „Iniţiativa este bazată pe mai multe studii, care arată că 43% dintre părinţii din România spun că le este mai uşor să organizeze o întâlnire profesională decât un program cu propriii copii, iar 23% din ei că mai mult comunică, zilnic, prin telefon cu copiii decât direct”, a afirmat senatorul Rozalia Biro.

Potrivit acesteia, românii se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în ce priveşte numărul de ore muncite, înregistrând anual 1.848 ore lucrate, cu mult peste germani (1.630 ore) şi francezi (1.570 ore). Ea a adăugat că românii au doar opt sărbători care sunt zile libere prin lege, în timp ce, de exemplu, francezii au 11 astfel de zile libere.

Biro a spus că iniţiativa sa legislativă pentru ca 1 iunie să devină zi liberă a şi primit peste 100 de semnături de susţinere de la parlamentari din toate partidele, iar proiectul are atât sprijinul Guvernului, cât şi avizul Consiliului Legislativ, astfel că luna viitoare va intra în dezbaterea Senatului şi apoi, cel mai probabil în următoarea sesiune a Parlamentului, va ajunge şi pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor.

„Cred că 1 iunie 2017 va fi prima zi liberă pentru ca românii să petreacă timpul cu copiii lor”, a mai spus senatorul UDMR Bihor.

Sursa: adevărul.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Andrei Suciu: ”Frumusețea Turzii este îngropată în Salină. Trebuie să o scoatem la suprafață, întregul oraș trebuie transformat într-o bijuterie, nu doar Salina!”

Avem Salina Turda, dar n-o folosim cum trebuie. Turiștii vin la Salină, o vizitează și pleacă dezamăgiți când văd restul...

Închide