inTurda.ro

Exclusiv: cum poate beneficia Turda de cele peste 3 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură de care dispune CNADNR începând de ieri!

Exclusiv: cum poate beneficia Turda de cele peste 3 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură de care dispune CNADNR începând de ieri!

Exclusiv: cum poate beneficia Turda de cele peste 3 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură de care dispune CNADNR începând de ieri!
mai 31
09:07 2016

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a deschis, ieri, apeluri de finanţare pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere, feroviare şi de metrou cu un buget total de 5,8 miliarde euro din alocarea totală aferentă Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020, din care 3,27 milioane euro pentru infrastructura rutieră!

„Cererile de finanţare pentru toate apelurile deschise astăzi se vor putea depune în perioada 1 iunie 2016 – 31 decembrie 2018. Pot primi finanţare atât proiecte fazate de infrastructură (nefinalizate până la finalul anului 2015) cât şi proiecte noi, prioritizate la finanţare conform documentelor sectoriale de planificare strategică”, se arată în comunicat.

Potrivit MFE, bugetul apelului este de 3,27 miliarde euro, iar solicitantul eligibil este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., care este administratorul infrastructurii de transport rutier de interes european şi naţional şi are atribuţii în dezvoltarea proiectelor de investiţii.

Turda ar putea beneficia de pe urma acestor alocări în mai multe feluri.

1. În primul rând, cel mai palpabil rezultat, ar fi prin finalizarea lucrărilor la Autostrada Sebeș-Turda.

2. În al doilea rând, proiectul construcției unei centuri ocolitoare ar putea redeveni de interes. Dacă până acum câțiva ani centura apărea ca proiect în pregătire pe site-ul CNADNR, în prezent Turda este „scoasă din schemă” de reprezentanții CNADNR. Reprezentanții politici ai municipiului nostru ar trebui să intervină cu un lobby puternic, dacă nu vor să piardă un nou „tren” favorabil!

3. Nu în ultimul rând, CNADNR ar putea aloca pentru Turda sumele necesare refacerii drumurilor naționale și europene care trec prin oraș. Este vorba de porțiuni de drum distruse în urma proiectului de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canal, respectiv străzile Alba Iulia, P-ța Romană (parțial), Avram Iancu (parțial), Andrei Mureșanu, Clujului, Ștefan cel Mare, Calea Victoriei și 22 Decembrie (parțial). Și în această direcție trebuie însă făcută presiune asupra CNADNR, iar factorii responsabili sunt atât administrația locală cât și cea județeană. Parlamentarii locali pot și ei să intervină susținând reabilitarea acestor sectoare de drum!

Related Articles

Citește articolul precedent:
Potaissa Turda poate juca în cupele europene pentru al doilea an consecutiv!

Odată cu terminarea campionatului am aflat şi ultima necunoscută: dacă Potaissa Turda poate reprezenta România în cupele europene. Ocupanta locului patru...

Închide