inTurda.ro

Maria Simona Baciu la Regio TV, despre „Salina turdenilor” și dezvoltare economică în Turda

Maria Simona Baciu la Regio TV, despre „Salina turdenilor” și dezvoltare economică în Turda

Maria Simona Baciu la Regio TV, despre „Salina turdenilor” și dezvoltare economică în Turda
iunie 09
12:51 2016

Maria Simona Baciu, director general al SC Turda Salina Durgău SA, a fost invitat emisiunii Regio Talk din data de 8 iunie 2016, la Regio TV Cluj.

Mangerul a vorbit frumos despre „Salina turdenilor” și a discutat împreună cu moderatorul Lucian Danciu despre brandul internațional care a devenit astăzi Salina Turda, și despre modul în care activitatea Salinei a ajutat la dezvoltarea economică din Turda.

Moderatorul a afirmat faptul că Salina Turda a depășit granițele țării și putem spune că este un brand internațional, iar doamna Baciu a adus câteva argumente pentru acest lucru:

  • numărul turiștilor străini a crescut constant, ajungând la aproape 40% din numărul total de vizitatori;
  • Salina Turda a devenit parte a brandului turistic național, prin protocolul încheiat recent cu Autoritatea Națională pentru Turism. ANT asigură vizibilitatea, iar Salina Turda se identifică cu brandul național: „România, explorează grădina Carpaților”;
  • presa americană a scris mult despre Salina Turda, neezitând să compare Salina cu Disneyland.

În ceea ce privește economia locală și tranziția de la un oraș industrial la unul turistic, Salina a contribuit în mai multe moduri. Mai întâi, în mod direct, pentru că este o societate pe acțiuni care varsă dividente importante la bugetul local (1.300.000 lei – 50% din profitul societății, doar în anul 2015). Apoi, din cei 125 de angajați, majoritatea sunt turdeni. Turiștii care vin la tratament plătesc servicii care aduc beneficii pentru antreprenorii locali (cazare, consum în unitățile de alimentație publică, meșteșugari, servicii de divertisment, etc.).

Dezvoltarea pe orizontală a economiei locale este vizibilă atât prin impozitele vărsate din activități de cazare înspre bugetul local, cât și prin dezvoltarea altor servicii în domeniul turism. Maria Simona Baciu a menționat despre deschiderea celor două hoteluri (Potaissa și Salis), despre deschiderea în vecinătatea Salinei a unor activități de turism vinicol (60 hectare) și turism de echitație, etc.

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Ce bugetari se vor bucura, începând din luna august, de salarii mai bune?

Modificările la salarizarea bugetarilor au fost aprobate miercuri de Guvern, astfel încât, începând cu luna august, sistemul de salarizare pentru...

Închide