inTurda.ro

Sound Subteran: Concert coral la Salina Turda şi Biserica Unitariană din Cluj

Sound Subteran: Concert coral la Salina Turda şi Biserica Unitariană din Cluj

Sound Subteran: Concert coral la Salina Turda şi Biserica Unitariană din Cluj
iunie 10
07:42 2016

Două concerte corale de muzică românească vor avea loc în cadrul proiectului Sound Subteran. Acestea se vor ţine sâmbătă, 18 iunie 2016, ora 17:00, la Biserica Unitariană din Cluj și duminică, 19 iunie 2016, ora 13:00, la Salina Turda.

Potrivit organizatorilor, conceptul programului și repertoriul ales pentru construirea întregului spectacol amintește de traseul inițiatic al principalelor momente ale Vieții, elemente care au inspirat creațiile folclorice din cele mai vechi timpuri.

Nașterea, moartea, nunta, dragostea, sărbătorile religioase sau laice, sunt întruchipate muzical și corporal de către coriști într-o formă care să redea fidel – în maniera artistică specifică interpretării corale – emoția și spiritul fiecărui mare moment al Vieții. Trăiri puternice ca bucuria, tristețea, melancolia, dorul doinit și dragostea, rugăciunea în momentele de cumpănă, bocetul când ai pierdut pe cineva drag, recunoștința pentru binecuvântările vieții, toate sunt oglindite cu prelucrări complexe de divertisment, dans și satiră ale folclorului autentic, dar și cu lucrări religioase românești.

sound subteran
Corul Sound este o formație corală mixtă care își propune readucerea artei corale în atenția publicului, cultivând vocea ca instrument generator de emoție profundă și directă. Corul a luat ființă în anul 1994, ca formație a Casei de Cultura a Studenților din București. Concursurile internaționale i-au adus trei medalii de aur, două de argint, premii întâi și premii ale publicului, premiu pentru cel mai bun dirijor al festivalului, precum și Marele Premiu al Festivalului de Muzică Corală de la Ohrid, Macedonia.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Mircea Irimie: ”În această zi cu dublă semnificație, îi omagiem pe toți eroii neamului românesc!”

HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT! În această zi cu dublă semnificație, îi omagiem pe toți eroii neamului românesc: ostașii, luptătorii români din...

Închide