inTurda.ro

METEO: După valul de ploi, vine canicula!

METEO: După valul de ploi, vine canicula!

METEO: După valul de ploi, vine canicula!
iunie 14
10:22 2016

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile vor crește cu peste 10 grade și, astfel, în cele mai multe regiuni ale țării, vremea va deveni caniculară.

TRANSILVANIA: La începutul intervalului vremea va fi răcoroasă, cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 22 de grade. Până în jurul datei de 17 iunie temperaturile vor crește chiar și cu mai mult de 10 grade, vremea va deveni călduroasă, posibil caniculară.

De la sfârșitul primei săptămâni regimul termic va fi în scădere, însă ușoară și treptată, astfel că la temperaturi specifice perioadei este posibil să se ajungă abia la sfârșitul intervalului.

Temperaturile minime vor fi relativ constante până în data de 16 iunie, apoi vor fi în creștere până spre 20 iunie, când se vor înregistra valori medii pe întreaga regiune, în jur de 17 grade. Scăderea de temperatură din următoarele zile va face ca media minimelor să coboare până în jur de 14 grade. În intervalul 13-15 iunie vor fi averse, local importante cantitativ.

Ploi de scurtă durată vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar în cele mai multe situații se vor produce pe spații restrânse.

LA MUNTE

La începutul intervalului valorile termice, în special cele diurne, vor fi mai coborâte decât cele climatologic specifice perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 14 grade şi a celor minime de 7 grade.

Din data de 15 iunie şi până în jurul datei de 17 iunie, vremea se a încălzi semnificativ, devenind cu mult mai caldă decât ar fi normal pentru cea de-a doua decadă a lunii iunie, cu maxime diurne în jurul a 26 de grade şi minime nocturne, de 15…16 grade, în medie. A doua săptămână de prognoză va debuta cu un proces de scădere ușoară și treptată a temperaturii aerului, dar până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză media regională a temperaturilor maxime nu va fi mai coborîtă de 18 grade, iar a celor minime de 10…11 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor, pe arii relativ extinse şi importante cantitativ, va fi mai ridicată până în data de 15 iunie şi din nou, după 19 iunie.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Seminar GRATUIT despre cum să gestionezi emoțiile ca să fii performant și împlinit în același timp

Astăzi, 14 iunie 2016, începând cu ora 18:00, are loc la Primăria Turda seminarul gratuit susținut de Zoltan Vereș în...

Închide