inTurda.ro

Informare Meteo: Canicula si instabilitate atmosferica

Informare Meteo: Canicula si instabilitate atmosferica

Informare Meteo: Canicula si instabilitate atmosferica
iunie 17
09:41 2016

Vineri, 17 iunie, vremea va fi calduroasa in toate regiunile, local caniculara in vestul, centrul si sudul tarii, iar sambata 18 iunie, canicula va persista in Muntenia si in vestul si sudul Olteniei. Se vor inregistra temperaturi maxime in jurul a 35 de grade, izolat chiar 37…38 de grade in Lunca Dunarii. Disconfortul termic va fi accentuat in cea mai mare parte a tarii, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge frecvent si local va depasi pragul critic de 80 de unitati in zonele de campie si podis.

Incepand din dupa-amiaza de vineri 17 iunie, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in Crisana, Maramures, Transilvania, Banat si nordul Moldovei si pe arii restranse in restul teritoriului. Vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, trecator cu aspect de vijelie. Izolat ploile vor avea caracter torential, va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp.
Foto: Beautiful-Views.net

Related Articles

Citește articolul precedent:
Snooker Titans Trophy 2016 CLUJ 18 – 19 iunie. Vor face spectacol Ronnie O’Sullivan și Mark Selby

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va găzdui in acest weekend, 18-19 iunie, evenimentul Snooker Titans Trophy Cluj, un patrulater de meciuri...

Închide