inTurda.ro

VIDEO: Concert la Salina Turda – Sound SUBTERAN

VIDEO: Concert la Salina Turda – Sound SUBTERAN

VIDEO: Concert la Salina Turda – Sound SUBTERAN
iunie 20
11:40 2016

Duminica, 19 iunie 2016, Salina Turda a gazduit un concert de muzică corală românească din cadrul proiectului SOUND SUBTERAN – Festival itinerant, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul SOUND SUBTERAN aduce muzica corală românească a corului Sound în spațiile cu acustică naturală din subteran (crame, saline, peșteri).

Conceptul programului și repertoriul ales pentru construirea întregului spectacol amintește de traseul inițiatic al principalelor momente ale Vieții, elemente care au inspirat creațiile folclorice din cele mai vechi timpuri. Nașterea, moartea, nunta, dragostea, sărbătorile religioase sau laice, sunt întruchipate muzical și corporal de către coriști într-o formă care să redea fidel – în maniera artistică specifică interpretării corale – emoția și spiritul fiecărui mare moment al Vieții. Trăiri puternice ca bucuria, tristețea, melancolia, dorul doinit și dragostea, rugăciunea în momentele de cumpănă, bocetul când ai pierdut pe cineva drag, recunoștința pentru binecuvântările vieții, toate sunt oglindite cu prelucrări complexe de divertisment, dans și satiră ale folclorului autentic, dar și cu lucrări religioase românești.

Dirijor: Voicu Popescu

Concepție artistică: Dana Vlaicu și Mioara Radu

Costume realizate de La Blouse Roumaine

Corul SOUND este o formație corală mixtă care își propune readucerea artei corale în atenția publicului, cultivând vocea ca instrument generator de emoție profundă și directă. Corul SOUND a luat ființă în anul 1994, ca formație a Casei de Cultura a Studenților din București. Concursurile internaționale i-au adus trei medalii de aur, două de argint, premii întâi și premii ale publicului, premiu pentru cel mai bun dirijor al festivalului, precum și Marele Premiu al Festivalului de Muzică Corală de la Ohrid, Macedonia. Dirijorul și mentorul corului SOUND este maestrul Voicu Popescu.

Voicu Popescu și-a început activitatea corală ca membru al Corului Național de Cameră „Madrigal” sub bagheta Maestrului Marin Constantin, iar ulterior, a colaborat cu acesta în calitate de dirijor secund și director artistic. Între 2011 și 2014 a condus Corul Național de Cameră „Madrigal”, iar în prezent, dirijează Corul de Copii Radio (din 1988 ca dirijor secund și din 2004 ca dirijor principal) si Corul SOUND (din 1994).

Related Articles

Citește articolul precedent:
VIDEO: Spectacol cu ponei la proba de atelaje din cadrul Salina Equines Horse Trophy

În perioada 16-19 iunie 2016, la Turda s-a desfășurat competiţiei Internaţională Salina Equines Horse Trophy, trei zile de probe hipice şi activităţi pentru...

Închide