inTurda.ro

PIAȚA TRICOLORULUI în Câmpia Turzii, prima inițiativă a consilierilor PSD în mandatul 2016-2020

 Breaking News

PIAȚA TRICOLORULUI în Câmpia Turzii, prima inițiativă a consilierilor PSD în mandatul 2016-2020

PIAȚA TRICOLORULUI în Câmpia Turzii, prima inițiativă a consilierilor PSD în mandatul 2016-2020
iunie 26
09:42 2016

PIAȚA TRICOLORULUI în Câmpia Turzii,
prima inițiativă a Grupului consilierilor PSD în mandatul 2016-2020

Consilierii locali PSD inițiază demersurile pentru ca piațeta dintre Biserica cu hramul ,,Învierea Domnului” si Palatul Cultural ,,Ionel Floașiu’’ din Câmpia Turzii, să poarte denumirea ,,PIAȚA TRICOLORULUI’’.
Demersurile constau în; -intiere proiect HCL, expunere de motive , cererea de aviz din partea Institutiei Prefectului Judetului Cluj, adresa de inaintare catre aparatul de specialitate din primaria Campia Turzii pentru a fi introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local, etc.


Drapelul României a fost, este, și va fii martorul devenirii noastre ca stat şi ca naţiune. El este reperul pe care trebuie să ținem seamă atunci când privim spre viitor. Cele trei culori sunt dovada unităţii pe care trebuie să o păstrăm. Reprezintă dovada curajului şi a spiritului de sacrificiu care trebuie să ne însufleţească atunci când ne construim viitorul. Tricolorul este legământul pe care fiecare generaţie, inclusiv noi, îl facem pentru apărarea ţării şi a credinţei strămoşeşti.
Drapelul țării ne reamintește tuturor în fiecare zi, că patriotismul nu trebuie să fie ca o haină de sărbătoare, pe care o îmbrăcăm de câteva ori pe an. Patriotismul este o stare de spirit, o atitudine permanentă cu care toți suntem datori României.
Referitor la tricolor, acesta are o tradiţie populară şi creştină precum şi una revoluţionară. Culorile roşu, grup consilieri psd campia turziigalben şi albastru au fost folosite şi de strămoşii noştri daci.
Tetraevanghelierul de la mănăstirea Tismana, tipărit de Nicodim, în anul 1404, precum şi cel al lui Gavril Uric, de la mănăstirea Neamţ, din anul 1429, considerat „manuscrisul” care a deschis drumul miniaturisticii româneşti are chenarele ornamentate cu culorile roşu, galben şi albastru.
Cea mai veche biserică românească din Abrud (jud. Alba) din perioada voievodatului „Terra Tzopus” (înainte de veacul al 15-lea) avea deasupra altarului pictura celor 12 apostoli care avea de jur împrejur un brâu tricolor.
Demersul este o initiativa reluata, completată pentru a fi dusa la finalizare de catre consilierii PSD Câmpia Turzii.Initiatori;
Grupul Consilierilor PSD Campia Turzii,
Rece Gheorghe, Monica Uiorean, Isac Ionel, Octavian Ciobanu, Gabriel David

Related Articles

Citește articolul precedent:
VIDEO: Accident mortal pe DN1 la ieșirea din Turda spre Alba în zona localității Stejeriș

Astăzi, 25 iunie 2016 în jurul ore 13:15, pe DN 1 E60 la ieşirea din Turda spre Alba Iulia în raza...

Închide