inTurda.ro

Dupa 36 ani, Campionatul National de Gimnastica artistica se intoarce la Cluj, in acest weekend, la Sala Polivalenta!

Dupa 36 ani, Campionatul National de Gimnastica artistica se intoarce la Cluj, in acest weekend, la Sala Polivalenta!

Dupa 36 ani, Campionatul National de Gimnastica artistica se intoarce la Cluj, in acest weekend, la Sala Polivalenta!
iunie 30
10:23 2016

În 1947, la Reșița, debuta prima ediție a Campionatului Național al gimnasticii artistice, ajuns acum în fața celei de a 69-a ediții, după ce a parcurs un drum lung, dar care a permis afirmarea unor “alergători de cursă lungă” spre consacrarea valorilor gimnasticii românești. După 36 de ani, gimnastica națională se întoarce la Cluj-Napoca – aici au mai avut loc edițiile din 1965, 1967, 1969, 1971, 1976, 1979, 1980 – de această dată în Sala Polivalenta care, în 2017, va găzdui și ediția jubiliară feminină a Campionatelor Europene de gimnastica (feminin si masculin).

Afis-Cluj650

Se vor afla în competiție pentru titlurile masculine și feminine ale ediției 2016 a Campionatului Național Individual Open și Campionatului Național al Reprezentativelor de Club aproape 90 de gimnaste și gimnaști, pe cărțile de vizită ale celor mai mulți dintre concurenți aflându-se înscrise titluri olimpice, mondiale sau continentale și, nu în ultimul rând, naționale, reprezentând 15 cluburi.

La ediția 2016 se vor afla în competiție reprezentanții cluburilor CSM Lugoj, CSS Buzău, CSM Reșița, CSS Dinamo București, CSM Arad, Steaua București, CSM Bistrița, LPS Bistrița, Dinamo București, CSS Triumf București, Farul Constanța, CNS Cetate Deva, CSS Galați, CSM Onești, CSS Focșani.

Se anunță un concurs interesant, cu multe ambiții, cu multă dorință de a demonstra că, totuși, gimnastica noastră dispune de resurse pentru a continua să se afle în top-urile internaționale, un concurs care are loc cu puțin timp înainte de a se definitiva lista participărilor la Jocurile Olimpice de la Rio, acolo unde se vor afla în competiția individuală și 3 gimnaști români (2 masculin + 1 feminin).

Cu excepția unor absențe, urmare a unor indisponibilități, campionii en-titre – Larisa Iordache, Denisa Golgotă, Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Andrei Muntean, Andrei Ursache – sau a celor ce au fost pe podium se vor afla în fața arbitrilor și vor încerca să-și apere pozițiile, dar vor trebui să facă față unor adversari redutabili,  fie și dacă amintim doar pe Cătălina Ponor, cu ambiția de reveni după un deceniu pe lista campioanelor!, sau pe mai tinerele componente ale echipei de junioare.

Programul celor trei zile de competiție este următorul:

Vineri, 1 iulie 2016
16:00 – 18:30 – Concurs masculin
Sâmbătă, 2 iulie 2016
16:00 – 18:00 – Concurs feminin
Duminică, 3 iulie 2016
11.00-14.00 Finale pe aparate

Cele 3 zile de întreceri ale celei de a 69-a ediții a Campionatelor Naționale vor putea fi urmărite în DIRECT pe TVR 2, în comentariul Alinei Alexoi.

Biletele se vor putea cumpăra de la Casele de bilete ale sălii. Accesul presei, pe baza legitimatiilor de presă.

Sursa: eClujeanul.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Prima petrecere caritabilă tematică Survivor din România, organizată la Cluj-Napoca, sâmbătă, 2 iulie!

Trei tineri clujeni pasionati de serialul Survivor (n.r. Supravietuitorul) s-au hotarat sa organizeze, in premiera in Romania, la Cluj-Napoca, prima...

Închide