inTurda.ro

Supermarketul Billa din Turda se va închide în curând. Vezi cine îi ia locul:

Supermarketul Billa din Turda se va închide în curând. Vezi cine îi ia locul:

Supermarketul Billa din Turda se va închide în curând. Vezi cine îi ia locul:
iunie 30
13:21 2016

La finalul anului trecut gru­pul francez Carrefour, al doilea cel mai impor­tant comerciant din Ro­mâ­nia după cifra de afa­ceri, a semnat preluarea operaţiu­nilor Billa din România după mai bine de un an de negocieri, într-o tranzacţie de cir­ca 100 mil. euro, potrivit surselor din piaţă.

Astfel, cele cinci supermarketuri Billa care există în judeţul Cluj, inclusiv cel din Turda, îşi vor schimba numele în curând. Carrefour România a primit aprobarea Consiliului Concurenţei privind achiziţia reţelei de supermarketuri Billa de la grupul german Rewe.

Conform acordului, Carrefour va achiziţiona 86 de magazine Billa, răspândite pe întreg teritoriul naţional, adică o suprafaţă totală de vânzare de 83.000 mp.

„Această achiziţie va permite Carrefour să-şi consolideze oferta multiformat şi prezenţa în România, cu scopul de a servi cât mai bine clienţii săi, devenind primul retailer care deţine cea mai mare reţea de supermarketuri din ţară”, a precizat conducerea Carrefour.

Grupul francez a anunţat semnarea unui acord de achiziţie a Billa România cu Rewe. Tranzacţia este în jur de 98 de milioane de euro, conform unor surse din piaţă. Operaţiunea are loc sub forma unui acord de preluare de acțiuni. 
„Rewe Group se va concentra în viitor pe dezvoltarea business-ului de discount  în România cu Penny. Prin  concentrarea pe business-ul de discount, Rewe Group poate dezvolta în mod ideal strategia de creștere în România”a explicat Frank Hensel, director general al Rewe International. În primele nouă luni din 2015, vânzările Penny în România au crescut cu 14%.

Cu peste 12.000 de magazine în 30 de ţări, Carrefour are 380.000 de angajaţi în întreaga lume având 13 milioane de clienţi. În România, Carrefour include 138 de magazine, dintre care 29 de hipermarketuri, 109 de supermarketuri şi un magazin de comerţ electronic. 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Mircea Irimie: ”Domnule Tudor Stefanie, dacă ar trebui sa vorbim de trădare sunteți exponentul principal.”

ALDE  este alături de Cristian Matei, noul Primar al Municipiului Turda, aducându-și aportul prin cei 3 consilieri locali la construcția...

Închide