inTurda.ro

Matei Cristian: Pubelele subterane – o soluție inteligentă pentru oraș #TurdaCurată

Matei Cristian: Pubelele subterane – o soluție inteligentă pentru oraș #TurdaCurată

Matei Cristian: Pubelele subterane – o soluție inteligentă pentru oraș #TurdaCurată
iulie 10
11:05 2016

Pubelele subterane – o soluție inteligentă pentru oraș

Pubelele subterane, o soluție care ne va scăpa de tomberoanele clasice și deșeurile împrăștiate în jurul acestora, ce împânzesc acum peisajul urban, sau de mirosurile urâte. Folosind această metodă de colectare și depozitare deșeurile vor ajunge în containere îngropate în pământ. Fiecare sistem este format din mai multe pubele, încurajând și colectarea selectivă.

Pubelele clasice vor fi înlocuite cu containere îngropate, o alternativă ecologică și eficientă  cu costuri de întreținere mai mici, aceste  containere, fiind amplasate în subteran, sunt protejate de intemperii şi de riscul incendierii. Tomberoanele subterane vor fi golite cu ajutorul unei maşini speciale de colectare, care va folosi un sistem hidraulic pentru ridicarea deşeurilor.

Investițiile în curățenia orașului reprezintă o necesitate. Pubelele subterane sunt o soluție matei cristian turdainteligentă pentru oraș și o alternativă ecologică și eficientă la pubelele clasice ce vor fi înlocuite cu containere îngropate, cu costuri de întreținere mai mici. Aceste containere vor fi amplasate în subteran, protejate de intemperii şi de riscul incendierii. Practic, în primă fază vom monta o astfel de baterie de containere într-un loc cu trafic pietonal ridicat, iar în funcție de succesul acesteia, vom căuta finanțări pentru achiziționarea mai multor containere. Pubelele subterane ne vor scăpa de tomberoanele clasice și deșeurile împrăștiate în jurul acestora, ce împânzesc acum orașul, sau de mirosurile urâte, încurajând astfel și colectarea selectivă. ‪#‎Turdacurată‬”.

Matei Cristian

Primarul Municipiului Turda

Related Articles

Citește articolul precedent:
Comunicat ALDE Câmpia Turzii: Ioan Moldovan rămâne președinte!

Vineri, 08 iulie 2016, în Adunarea generală a Filialei ALDE, Câmpia Turzii s-au analizat rezultatele, deloc mulțumitoare obținute la recentele...

Închide