inTurda.ro

Foto: Autostrada Sebeş-Turda: cum arată începutul lucrărilor pe lotul 1

Foto: Autostrada Sebeş-Turda: cum arată începutul lucrărilor pe lotul 1

Foto: Autostrada Sebeş-Turda: cum arată începutul lucrărilor pe lotul 1
august 08
07:55 2016

Pe Autostrada Sebeş-Turda se lucrează, după eliberarea autorizaţiilor de construirea din această vară. O vizită „în teren” a reprezentanţilor Asociaţiei „Pro Infrastructura” din acest weenkend a evidenţiat care este situaţia pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda, care a rămas, deocamdată, la stadiul de început al şantierului. Pe celelalte tronsoane, lucrările sunt mai avansate.

Între Alba Iulia şi Sebeş se fac decopertări, măsurători topografice, se amenajează drumuri tehnologice. În zona supratraversarii A10 – DJ107 a fost amenajată şi o zonă de ocolire. Lucrările sunt în zonele Oarda, Limba, până la viitorul nod rutier Alba Iulia Sud.

Dacă pe primul lot se vede doar un singur sit arheologic, pe lotul doi au fost descoperite 10 situri ce datează din perioada neolitică.

autostrada lucrari foto

Iniţial, toate loturile de la A10 au avut ca termen de finalizare anul 2016, însă s-au produs deja întârzieri importante din cauza lipsei unor avize obligatorii pentru construcţie.

Lucrările la această autostradă sunt finanţate din fonduri europene şi au fost fazate, pentru a putea fi alocaţi bani atât din perioada de programare 2007-2013, cât şi din perioada 2014-2020.

Valoarea totala a fazei I a Proiectului, potrivit Ministerului Transporturilor, este de 986,2 milioane lei, din care valoarea totala eligibila este de 802,7 milioane lei.

Contribuţia Comisiei Europene prin Fondul de Coeziune este de 682,3 milioane lei, adică 85% din valoarea totala eligibilă, iar diferenţa de 303,9 milioane lei este asigurată de la bugetul de stat.

SURSA: Alba24.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Un clujean a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis noul ambasador al României la Vatican

Un clujean a fost desemnat de către președintele României, Klaus Iohannis, noul ambasador al României la Vatican. Este vorba de...

Închide