inTurda.ro

Alin Tișe despre creditul de 50 milioane Euro pentru reabilitarea drumurilor județene

Alin Tișe despre creditul de 50 milioane Euro pentru reabilitarea drumurilor județene

Alin Tișe despre creditul de 50 milioane Euro pentru reabilitarea drumurilor județene
august 11
19:01 2016

Preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Alin Tişe, a anunţat joi, 11 august 2016, în cadrul conferinţei de presă susţinute la sediul instituţiei, semnarea, în dimineaţa acestei zile, a contractului de servicii de consultanță financiară cu firma VMB Partners S.A în vederea obţinerii creditului bancar în valoare de 50 milioane de euro, necesar în vederea reabilitării şi modernizării drumurilor judeţene.

Valoarea contractului este de 50.000 lei, compania câștigătoare având un termen de două luni de la data semnării contractului pentru a parcurge toate etapele procedurale ale pachetului de servicii de consultanță financiară de specialitate asumat prin caietul de sarcini. În acest sens, la sfârșitul acestei perioade de timp, se va cunoaște banca finanțatoare, sau, după caz, băncile, în cazul în care o singură bancă nu va avea capacitatea financiară de a acorda creditul solicitat.

Ulterior acestor demersuri, după analizarea gradului de îndatorare a bugetului județului Cluj şi, respectiv a capacităţii de rambursare a împrumutului, firma VMB Partners S.A. va transmite întreaga documentație de accesare a creditului Ministerului de Finanţe, instituţie care are obligația înscrierii acestei datorii în Registrul datoriei publice naţionale.

Concomitent cu aceste demersuri financiar-juridice, Consiliul Județean Cluj va stabili în cadrul şedinţei din luna august lista finală a drumurilor județene pe care se va interveni în urma accesării acestui credit, respectiv numărul de km., categoriile de lucrări, etc. În acest sens, vor avea prioritate drumurile din zonele cel mai intens circulate, drumurile județene din zona montană, cele care duc spre obiective de interes turistic sau care leagă alte artere importante din județ.

 

Consiliul Județean Cluj

Biroul de presă

11 August 2016

Related Articles

Citește articolul precedent:
„TOŢI PENTRU CÂMPIA TURZII, CÂMPIA TURZII PENTRU FIECARE!”

PRIMĂRIA ŞI CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CÂMPIA TURZII, organizează cea de a XIX–a ediţie a ZILELOR MUNICIPIULUI CÂMPIA TURZII în...

Închide