inTurda.ro

Primarul Sebeşului, Dorin Nistor, în vizită la Salina Turda alături de reprezentanții orașelor înfrățite

 Breaking News

Primarul Sebeşului, Dorin Nistor, în vizită la Salina Turda alături de reprezentanții orașelor înfrățite

Primarul Sebeşului, Dorin Nistor, în vizită la Salina Turda alături de reprezentanții orașelor înfrățite
august 21
10:48 2016

O delegaţie de la Primăria Sebeş a vizitat, în cursul zilei de sâmbătă, Salina Turda. În acest sfârşit de săptămână, Sebeşul are programate zilele oraşului, prilej cu care, în agenda delegaţiilor oficiale invitate la sărbătoarea comunităţii, oaspeţi proveniţi cu precădere din oraşele înfrăţite, a fost inclusă şi o vizită la Turda. Grupul a fost însoţit de primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor, viceprimarul Adrian Bogdan, primaria sebes turda salinareprezentanţi ai municipalităţii Târgu Neamţ şi ai oraşului Ardud, din România, alături de 35 de persoane din oraşele cu care Sebeşul este înfrăţit: Büdingen (Germania), Komarno (Slovacia), Komarom (Ungaria) şi Bruntal (Republica Cehă). Turiştii au fost plăcut impresionaţi de mina de sare şi de spectacolul naturii care i-a întâmpinat în subteran, au apreciat serviciile oferite de personalul Salinei, precum şi de locaţia de patru stele pe care au ales-o pentru masa de prânz, însă nu au fost ocoliţi de problema lipsei unei parcări destinate autocarelor, în zona centrului istoric.

Sebeşul, aflat la o distanţă de puţin peste 80 km de Turda, este un municipiu cu puternice influenţe săseşti, întemeiat de colonişti saşi în secolul al XII-lea, are o populaţie de circa 30.000 de locuitori, iar în ultimii ani a înregistrat o dezvoltare economică ce poate stârni invidia multor oraşe din România: peste un miliard de Euro investiţii străine, româneşti şi cu capital mixt, adică circa 53.000 Euro pe cap de locuitor. Aici îşi desfăşoară activitatea compania Star Transmission, parte din concernul german Daimler, care fabrică componente pentru automobilele Mercedes Benz.

Municipalitatea Sebeş oferă o serie de facilităţi importante pentru activitatea investitorilor, iar şomajul se apropie de zero. Primarul Sebeşului, Dorin Nistor, se bucură de o cotă de popularitate ridicată, având mandatul de a armoniza dezvoltarea economică cu un nivel de confort urban pe care alegătorii săi îl aşteaptă la Sebeş.

Related Articles

Citește articolul precedent:
VIDEO: Spectacol marca Gașca Zurli la Câmpia Turzii #ZMCT2016

Gașca Zurli, una dintre cele mai renumite trupe de spectacole pentru copii a făcut spectacol la Câmpia Turzii! Chiar dacă...

Închide