inTurda.ro

Salariul minim pe economie ar putea crește până la 1.450 lei pe lună

Salariul minim pe economie ar putea crește până la 1.450 lei pe lună

Salariul minim pe economie ar putea crește până la 1.450 lei pe lună
august 23
10:34 2016

De la 1 ianuarie 2017, salariul minim pe economie ar putea crește până la 1.450 lei pe lună. Guvernul a început negocierile în acest sens cu sindicatele şi patronatele, pregătind un proiect de lege până în 20 octombrie. Peste două milioane de români vor beneficia direct de această măsură.

Sunt în discuţie condiţiile pentru majorarea salariului minm brut în plată de la 1.250 lei, cât era din luna mai a acestui an, la cel puţin 1.450 lei pe lună, cât au cerut în mod repetat sindicatele. Există şi voci din rândul sindicaliştilor care spun că economia românească poate suporta şi o majorare a salariului minim la 1.650 lei pe lună, cu efecte benefice asupra pieţei muncii şi a încasărilor la buget.

În mod oficial sunt 1,13 milioane de români plătiţi cu salariul minim. Datele estimative ale sindicatelor arată însă că numai în sistemul bugetar numărul celor plătiţi cu sume ce se învârt în jurul salariului minim ajunge la aproxiamtiv 400.000 de angajaţi, iar la nivel naţional sunt aproximativ 2,3 milioane de persoane care în mod real încasează salariul minim sau chiar mai puţin.

sursa: capital.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Prognoza meteo pe două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din ţară.  În Transilvania, în perioada...

Închide