inTurda.ro

40 de mașini artizanale au defilat în fața a peste 15.000 de spectatori la Red Bull Soapbox Race Cluj

40 de mașini artizanale au defilat în fața a peste 15.000 de spectatori la Red Bull Soapbox Race Cluj

40 de mașini artizanale au defilat în fața a peste 15.000 de spectatori la Red Bull Soapbox Race Cluj
septembrie 05
08:46 2016

Parcul Colina din Cluj Napoca a fost sâmbătă, 3 septembrie, plin de creativitate, unicitate și… DISTRACȚIE. 40 de echipe din România au luat în serios provocarea lansată de Red Bull Soapbox Race și s-au strâns cu mic, cu mare la linia de start și cele mai trăznite și creative mașini artizanale.

Câstigători Red Bull Soap Box Race 2016

Câstigători Red Bull Soap Box Race 2016

Mulți dintre participanții la trăznita cursă Red Bull Soap Box Race au crezut că Halloween-ul sau Crăciunul au venit mai devreme și s-au costumat în fel și chip, iar pe traseul celor aproximativ 400 de metri “vedetele” principale au fost mașinuțele pe două, trei sau patru roți.

Echipele au avut la dispoziție aproape o lună să-și construiască propria mașină artizanală, nemotorizată, iar sâmbătă a fost ziua cea mare în care și-au prezentat creația. Fiecare a reușit să surprindă audiența și juriul prin unicitate și creativitate. Am văzut la linia de start o copie fidelă a MIG-ului, ce înseamnă un partaj adevărat sau cum o butelcă de țuică autentică din prune poate prinde viteză. Dintre mașinile artizanale care au uimit asistența mai trecem în revistă, magnet-mobilul, muștar-mobilul, mașina Roata Norocului sau sicriul pe roți al contelui Dracula.

Credeați că la o astfel de competiție, a-ți realiza un prototip nu este deloc creativ? Vă înșelați – mașina lui Louis De Funes din seria “Jandarmul și Jandarmerițele”, o ghilotină sau o închisoare pe roți, ne-au demonstrat că la Red Bull Soapbox Race, totul este posibil.

Mașinăriile în formă de animale s-au întrecut și ele pe traseul de la Red Bull Soapbox Race – un ghepard, un dinozaur sau un rechin au făcut furori pe patru sau trei roți.

Personaje din desene animate, precum șoricelul și Pinky & The Brain, cei trei purceluși sau ursul Baloo din Cartea Junglei nu aveau cum să lipsească.

La categoria “autentic românesc” am văzut Mocănița fără Frică, iar la “ce le place românilor”, am avut Flori-n Salam.

Prima mașină de raliu Ford nu avea cum să lipsească de la start, arătându-ne ce înseamnă să parcurgi un traseu cu calități de pilot.

Migutzu No.1 a realizat cel mai bun timp, reușind să parcurgă traseul în numai 42 de secunde. La polul opus s-a aflat Geronimo, cu 2 minute și 33 de secunde.

În cele din urmă, primul loc le-a revenit echipei Migutzu No.1 din București (Soare Ovidiu Mihail, Vecu Marius, Briotă Dan Ionel și Ionescu Ionuț). Ei au reușit să impresioneze juriul format din Bogdan Marișca, Roxana Ciuhulescu, Ileana Badiu și Traian Tudorică și au acumulat 14 de puncte.

Locul doi a fost ocupat de Bootelcuța din Iași
, echipă formată din Bogdan Băianu, Cristi Bârlădeanu, Adrian Mititelu, Alex Munteanu, care au adunat 17 de puncte.

Cea de a treia treaptă a podiumului a fost ocupată de către echipa Muștarmobilul (Bulboacă Mihăiță, Cernat Alex, Iordan Florin și Vincă Andrei), din Tecuci, cu 23 de puncte acumulate în clasament.

Pe cei 400 de metri de traseu construit am avut peste 2 km de garduri de protecție și peste 4.000 de baloti din paie, care i-au ajutat pe piloți să nu iasă în decor.

Atmosfera a fost întreținută de comedianții Adrian Văncică aka Celentano și Mihai Rait aka Dorel din serialul Las Fierbinți difuzat de PRO TV.

Toate echipele participante la cursa trăznită Red Bull Soap Box Race pot fi văzute aici: redbull.ro/soapbox.

MS_Red Bull Romanaics Soap Box 2016_030916_1021-w1000-h597

Related Articles

Citește articolul precedent:
FSP Global angajează operatori call center full-time și part-time, prin intermediul CCOFM Turda

FSP Global, cu sediul în Cluj-Napoca, are o importantă clientelă internațională. Societatea se caracterizează prin profesionalism, pune accent pe calitate și apreciază...

Închide