inTurda.ro

Asociația T9 susține ideea sponsorizării din fonduri private a echipei de handbal Potaissa Turda

Asociația T9 susține ideea sponsorizării din fonduri private a echipei de handbal Potaissa Turda

Asociația T9 susține ideea sponsorizării din fonduri private a echipei de handbal Potaissa Turda
septembrie 13
08:51 2016

Asociația T9 susține ideea sponsorizării din fonduri private a echipei de handbal Potaissa Turda. Fondurile publice trebuie să fie alocate în mod echitabil tuturor activităților sportive, iar performanța unei grupări de elită trebuie să fie sponsorizată din fonduri private.

Așa cum a susținut Dănuț Pop, unul din fondatorii Asociației T9, ar fi îmbucurător ca HC Potaissa Turda să vină în fața susținătorilor săi cu un proiect de dezvoltare, care să arate concret ce se dorește la acest club și care sunt costurile ce trebuie acoperite. Alături de acest proiect este necesar un plan de marketing bine gândit, cu nivele definite de sponsorizare, care ar da posibilitatea fiecărei firme-sponsor să se poziționeze acolo unde-i permite bugetul. Exemplul oferit de Dănuț Pop în timpul întâlnirii de la Primărie este perfect aplicabil și în cazul echipei de handbal: știm cu toții cum a fost reorganizată finanțarea echipei de baschet U-Farmec, unde un număr de peste 40 de sponsori contribuie la bugetul echipei. Conducerea clubului de baschet din Cluj a furnizat sponsorilor și opiniei publice un raport detaliat al modului cum sunt cheltuiți banii la club, oricine dintre cei interesați putând vedea exact care a fost destinația tuturor sumelor investite.

Considerăm că un demers similar poate avea loc și la Turda: clubul de handbal Potaissa Turda poate publica în mod transparent un raport al cheltuielilor pe ultimii 2-3 ani, precum și un proiect de desfășurare a activității pe următoarea perioadă. În felul acesta, cei care vor dori să sprijine financiar clubul de handbal vor putea să-și facă o opinie corectă asupra sumelor necesare activității de performanță.

Salutăm inițiativa conducerii Potaissa Turda și a Primăriei Turda de a oferi aceste informații în mod transparent, având în vedere că în ultimii ani aceste cheltuieli alocate sportului, și în special handbalului, au fost mereu ferite de ochii contribuabililor de către administrația anterioară.

Suntem convinși că o mare parte din oamenii de afaceri turdeni pot găsi resurse financiare și au disponibilitatea de a sprijini echipa de handbal, ajutând astfel Primăria și Consiliul Local în încercarea de a folosi cât mai judicios fondurile publice și de a redirecționa sume cât mai importante către alte domenii, cum ar fi modernizarea străzilor, a canalizărilor din oraș sau rezolvarea problemei gunoaielor.

Asociația T9

Related Articles

Citește articolul precedent:
Potaissa Turda înfruntă CSM Focșani în deplasare, mâine, 14 septembrie 2016

Miercuri, 14 septembrie 2016, de la ora 18:30, echipele aflate, în acest moment, pe locurile al treilea și al patrulea în...

Închide