inTurda.ro

NOA Events și Salina Turda proiectează mâine filmul „Căminul meu”

NOA Events și Salina Turda proiectează mâine filmul „Căminul meu”

NOA Events și Salina Turda proiectează mâine filmul „Căminul meu”
septembrie 23
17:25 2016

Asociația NOA Events Turda continuă seria de filme #Kinedok. Proiecția filmului „Căminul Meu!” este programată pentru sâmbătă, 24.09.2016, începând cu ora 12:00, în Amfiteatrul Salina Turda!

Regizor: Jiří Stejskal

Țara: Republica Cehă

Anul apariției: 2014

Durata: 84’

Căminul meu este o poveste despre o familie neobișnuită din Kiev care luptă împotriva injustiției imobiliare. Natașa, capul familiei, încearcă să salveze ferma familiei, care este în prezent înconjurată de cartiere moderne. Mai mult, trebuie să aibă grijă de cei patru copii, de cei doi soți și de mica turmă de capre neastâmpărate. Invită alți oameni să locuiască cu ei: li se alătură un preot, care hrănește animalele, un avocat care îi ajută la procese, precum și alți chiriași, care participă la muncile agricole. Familia o susține, însă nu fiecare membru îi împărtășește țelul. Cu toții vor să-și atingă scopul, însă viața presupune compromisuri. Lupta împotriva sistemului ucrainian corupt este efortul eroic al Natașei, care trebuie să rămână în continuare și mama celor patru copii ai săi. Într-o zi casa lor este arsă. Merită să rămână acolo și să continue lupta?

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=DcrKb4re1c0

Premii și Festivaluri:
IDFF Jihlava 2014, Czech Republic
One World Prague 2015, Czech Republic
Docudays Ukraine 2015 – Audience Award
goEast Wiesbaden 2015 – Honourable Mention
Finále Plzeň 2015, Czech Republic
Pärnu International Documentary and Anthropology Film Festival 2015, Estonia
Vukovar Film Festival 2015, Croatia
Der neue Heimatfilm 2015, Austria
Festival International du Film Nancy-Lorraine 2015, France
Astra Film Festival, Romania, 2015 – Best documentary – Central and Eastern European section
Artdoc fest, 2015, Russia
Docpoint Helsinki 2016, Finland

Biografie: Jiří Stejskal a absolvit Universitatea Thomas Batea din Zlin (Cehia) în 2008, ca specialist audiovisual. Și-a continuat studiile în domeniul filmului baltic și media în Tallin (Estonia), unde a obținut masterul în regie de film. S-a întors apoi în Zlin pentru a doua diplomă de master, pe montaj și sunet.
Scurt-metrajele sale au fost apreciate la numeroase festivaluri de film. ,,Pit-Hole” a fost cel mai premiat film documentar ceh la nivel internațional în 2011. În 2014 a terminat documentarul de lung-metraj ,,My Home’’ (,,Căminul meu’’) care încă se află în circuitul festivalurilor.
A montat documentare pentru Televiziunea Cehă (Islám po Česku, Kultura.cz, Notes, Objektiv) și lung-metrajul ,,Smichov place, Brooklyn spi” al regizorului Dodo Gombár. A realizat video-uri și fotografii pentru proiectul faithfuliremain.com. Lucrează la proiecte împreuna cu HBO și companii de producție de film cehe. A organizat expoziții de fotografie (Iceland nature, Estonia – Eestory , Kyrgyzstan people and nature) și a publicul articole despre călătorii (iDnes-Chernobyl, iDnes-Estonia, Reflex).

Review:
RO – http://www.turnulsfatului.ro/2016/03/21/home-filmul-saptamanii-la-astra-film-cinema/

Related Articles

Citește articolul precedent:
Noi restricții de circulație pe Autostrada A3 Turda-Gilau în 23-24 septembrie

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe autostrada A3 Turda — Gilău, pe sensul de mers...

Închide