inTurda.ro

VIDEO: Acțiune de ecologizare pe strada Barbu Lăutaru. Primarul Matei a fost prezent alături de reprezentanții CRCR Cluj.

VIDEO: Acțiune de ecologizare pe strada Barbu Lăutaru. Primarul Matei a fost prezent alături de reprezentanții CRCR Cluj.

VIDEO: Acțiune de ecologizare pe strada Barbu Lăutaru. Primarul Matei a fost prezent alături de reprezentanții CRCR Cluj.
septembrie 30
22:10 2016

Strada Barbu Lăutaru a fost ecologizată azi de către locuitorii ei, în ziua dedicată curățeniei la Turda! După ce dimineață au fost ecologizate trei zone din oraș în cadrul proiectului „Gândesc verde, gândesc curat!”, dupămasa de la ora 16:00, a venit rândul comunității de pe Barbu Lăutaru să treacă la fapte.

Activitatea de curățenie a fost derulată din inițiativa grupului de acțiune comunitară Turda, în cadrul Programului ROMACT, prin care Consiliul Europei sprijină autoritățile locale pentru a îmbunătăți situația romilor.

Reprezentanții proiectului ROMACT au dus în comunitate cizme de cauciuc, mănuși și saci menajeri și i-au mobilizat pe membrii comunității la curățenie generală pe straduțele labirintului și pe șoșeaua principală. La finalul acțiunii de curățenie, 50 de copii romi au primit ghiozdane și rechizite în valoare de 50 de euro, fiecare.

impreuna-pt-comunitateInițiativa „Împreună pentru comunitate. Vino și Tu” a fost sprijinită de Primăria Municipiului Turda. În acest sens, primarul Cristian Octavian Matei și câțiva reprezentanți ai Serviciului Finanțări Externe au fost prezenți în comunitate.

Cetățenii din zona Barbu Lăutaru au discutat aproape o oră cu primarul municipiului despre problemele lor: lipsa locurilor de muncă, probleme cu actele de identitate, probleme cu locuințele improvizate, câini comunitari, etc. Edilul Turzii le-a promis că va discuta cu șefii serviciilor de specilitate și va rezolva aceste probleme.

Primăria Turda va pregăti mai multe proiecte cu finanțare europeană care o să cuprindă acțiuni de îmbunătățire a calității vieții, inclusiv pentru persoanele de etnie rromă. S-a discutat despre un proiect de sistematizare a zonei Barbu Lăutaru, unul de realizare a unei strategii pentru comunitățile marginalizate și unul pentru școli de tipul „A doua șansă”, toate menite pentru a le acorda o șansă în plus de îmbunătățire a vieții.

Related Articles

Citește articolul precedent:
VIDEO: ”Gândesc Verde – Gândesc Curat”, o acțiune inedită inițiată de către Primăria Turda.

Astăzi, 30 septembrie 2016, la Turda s-a desfășurat acțiunea ”Gândesc Verde - Gândesc Curat”. Eveniment în cadrul căruia s-a realizat ...

Închide